Telenor omistaa nyt DNA:n kaikki osakkeet – mitä on tiedossa DNA:n tulevaisuudessa?

Norjalainen telealan konserni Telenor osti 54 % osuuden DNA:sta 1,5 miljardilla eurolla. Finda Telecoms omisti yhtiöstä yli 28 % ja PHP Holding lähes 26 %. Ensimmäisten onnistuneiden kauppojen seurauksena Telenorin oli tehtävä tarjous myös muille DNA:n omistajille loppujen osakkeiden ostamisesta. Yhden osakkeen hinnaksi jäi 20,90 euroa. Kolmanneksi suurin DNA:n omistaja oli eläkeyhtiö Ilmarinen, joka aluksi myi vain osan osakkeistaan. Tarjouksen jälkeen Telenorin omistus DNA:n osakkeista nousi 94 prosenttiin.  Lopulta helmikuussa 2020 Telenor sai omistusoikeuden kaikkiin DNA:n osakkeisiin ja yhtiö poistui Helsingin pörssistä.

 

Telenor on yksi maailman suurimmista televiestinnänalan yhtiöistä ja heidän päämarkkina-alueisiinsa kuuluu Skandinavia ja Aasia. Telenor on tällä hetkellä Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö, joten astuminen Suomen telealan markkinoille oli yhtiölle luonnollinen jatkumo. Vuonna 2020 Telenorilla oli 181 miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa. Telenorin toimitusjohtajan, Sigve Brekken, mukaan Suomi on kiinnostava ja nopeasti kasvava markkina, jonka vuoksi Telenor haluaa olla mukana Suomen telealan markkinoilla. 

 

Suurin kysymys ihmisten huulilla on ollut, että miten Telenorin uusi aluevaltaus vaikuttaa DNA:n tämänhetkisiin asiakkaisiin? DNA:n mukaan he jatkavat liiketoimintaansa normaalisti, eikä Telenorin ostolla ole vaikutusta DNA:n asiakkaiden palveluihin tällä hetkellä. Telenor on ilmoittanut, että tuotteiden hinnat pysyvät edelleen maltillisina. Tulevaisuudessa DNA-kauppojen hyllyillä voi olla nähtävissä halvempia 5G-laitteita, sillä Telenorilla on mahdollisuus ostaa laitteita isommissa erissä. Jää nähtäväksi pystyykö Telenor luomaan halvempia 5G liittymiä markkinoille. 

 

DNA:n mukaan heidän asiakkaansa käyttävät eniten mobiilidataa koko maailmassa liittymää kohden. Suomalaisten datan käytön odotetaan nousevan huomattavasti tulevien vuosien aikana maailman muuttuessa digitaalisemmaksi. Kuluvan vuoden aikana ihmiset ovat siirtyneet koteihinsa etätöihin, jolloin nopea nettiyhteys on ollut suuremmassa roolissa kuin aiemmin. Myös yhä useampi laite on yhteydessä nettiin, kuten hälytysjärjestelmä tai älykaiutin, jolloin tarve nopealle netille kasvaa yhä entisestään. DNA on pyrkinyt helpottamaan kotien nettiongelmia kehittämällä nopeampia yhteyksiä, panostamalla 5G-verkon kehitykseen. Jo nyt useat kotitaloudet saavat enemmän irti nettiyhteydestään. Kaistaa riittää yhtä aikaa Netflixin katseluun, online-pelien pelaamiseen ja etäpalavereihin. 5G-verkon kehittyessä myös 4G-verkko muuttuu nopeammaksi ja yhä useampi pääsee nauttimaan nopeista yhteyksistä. Myös etätyöt helpottuvat huomattavasti 5G-verkon myötä, kun videopuheluyhteydet ja tiedostojen lataamiset nopeutuu.

 

DNA 5G-VERKKO

  • Jopa 10 kertaa nopeammat yhteydet kuin 4G-verkossa.
  • Yksi halvin 5G liittymistä markkinoilla.
  • Suoratoistopalvelut, pelaaminen ja etäkokoukset toimii mutkattomammin.
  • 24 5G paikkakuntaa. Katso täältä, joko alueeltasi löytyy DNA 5G-verkko.

 

DNA:n 5G-verkko on saatavilla tällä hetkellä 24 eri paikkakunnalla. Telenorin oston myötä on mahdollista, että vielä loppuvuoden aikana ilmestyy uusia 5G kaupunkeja. DNA:n mukaan 5G-verkossa ei ole kyse vain netistä vaan siitä millaisen tulevaisuuden se mahdollistaa. Tällä hetkellä DNA:n halvin 5G liittymä puhelimeen on 34,90 €/kk.

Aiheeseen liittyvät uutiset