Markkinoiden ensimmäiset 5G nettiliittymät ovat täällä!

Paljon puhuttu 5G on laskeutumassa pian suomeen, ja ensimmäisillä alueilla ensimmäiset 5G nettiliittymät ja laitteet ovat jo saatavilla. 5G on ollut kaikkien huulilla, jopa niin paljon ettei siitä haluaisi enää kuulla enempää. Helpottaaksemme lukijakuntamme urakkaa päätimme kirjoittaa pienen artikkelin aiheesta.

Mobiiliverkkojen seuraava virstanpylväs eli 5G tuo paljon uutta tavalliselle tallaajalle. Monia muutoksia kuten selaamisen nopeutumista ja verkkojen ruuhkautumisen vähentymistä. Näitä muutoksia joutuu kuitenkin odottamaan, sillä muutos ei tapahdu hetkessä. Niin kuin 4G verkonkin yhteydessä (otettiin käyttöön jo 2011) käyttöönotto ja käyttömahdollisuuksien luominen kuluttajille tulee vaatimaan vielä vuosia. Teknologia on vielä vahvasti vaiheessa, eikä kaikkia mahdollisuuksia joita 5G tuo mukanaan ole vielä edes kartoitettu. Tämän vuoden aikana on myös lisääntynyt alkoholin tilaaminen netistä, esimerkiksi saksan alkoholiverkkokaupoista.

Suurin osa meistä muistaa varmaankin vielä ensimmäisen kerran kun kokeili 4G verkkoa, vauhti oli päätähuimaavaa ja moninkertaista edeltävään 3G verkkoon verrattuna. Seuraava askel. 5G tuo mukanaan kymmenkertaisen nopeuden nykyiseen 4G:hen verrattuna.

5G teknologiaa on jo olemassa ja käytössä, mutta ei tietenkään kaikille. 5G on lähinnä testikäytössä ja kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin teknologiaa on saatavilla kuluttajakunnalle. 5G tulee alussa toimimaan yhtä-aikaisesti 4G verkon kanssa ja ei siis korvaa sitä suoraan, pikemminkin hiljaa ja huomaamatta. Ilmaiseksi 5G liittymällä pääset katsomaan vaikka suomipornoa!

Dna:n mukaan 5G verkkoon pääsevät ensimmäisenä pientaloasujat joille kotiin on uuden verkon mukana tulossa ruuhkattomampaa selailua. Nopeudet nousevat lähelle kuituyhteyden mahdollistamia nopeuksia, eli jopa gigaan. 5G mahdollistaa suoratoistopalvelujen katselun ilman pätkimistä, pelaamisen lähes nollaviiveellä ja etätöiden mahdollisuudet laajenevat.

Aiheeseen liittyvät uutiset