Nettiliittymien tilanne vuoden 2018 lopulla

Nettiliittymät ovat kehittyneet viimeisten vuosien aikana hurjaa vauhtia. Internetyhteyksien teoreettisissa maksiminopeuksissa on noustu 3G:n 21 megabitistä sekunnissa aina 4G liittymien jopa 300 megabitin nopeuksiin. Nyt esimerkiksi operaattori Elisa väläyttelee 5G tekniikan julkaisemista Suomessa jo tämän vuoden lopulla. 5G saattaa yltää jopa yli gigabitin nopeuksiin mobiililaitteilla. Mitä teknologiaa kannattaa siis käyttää ja onko tulevaisuudessa näkyvillä kuluttajille oikeasti jotain uutta? Mielestämme tällä hetkellä 4G liittymät tarjoavat edelleen parasta hinta-laatu suhdetta nettiliittymämarkkinoilla edelleen. 4G ei ole vielä kärsinyt yhtä kovasta tukkeutumisesta kuin 3G liittymät esimerkiksi isoissa asutuskeskuksissa ja jopa yli 100 megabitin nopeudet ovat täysin saavutettavissa monellakin alueella. Tällä hetkellä suosittelemmekin seuraavia nettiliittymiä lukijoillemme:

  1. Moi Mobiilin 6€ liittymä. Tämän parempaa hinta-laatusuhdetta nettiliittymän osalta ei yksinkertaisesti muilta operaattoreilta tällä hetkellä saa. 4 gigatavua 4G dataa ja edulliset puhelut tarjoavat lähes jokaiselle käyttäjälle tasapainoisen paketin peruskäyttöön. Tutustu tästä!
  2. DNA Nopea 4G Jämpti. Jos kaipaat rajatonta nettiliittymää, tarjoaa Dna nopea Jämpti hyvän paketin 25€ kuukausihintaan. Ei ehkä tarjoa parasta hintalaatusuhdetta, mutta tästä liittymästä ei puutu juuri mitään kovemmallekkaan käyttäjälle. Sisältää EU-dataa 10GT kuukaudessa. Tutustu ja tilaa.
  3. Moi Mobiili rajaton data. 18€ kuukausihintaan Moi Mobiili tarjoaa Suomen halvimman rajoittamattoman 4G nettiliittymän. Jos kaipaat rajatonta nettikäyttöä, tämä liittymä on valintasi. Tilaa tästä.

Jos tältä listalta ei vielä löydy sinua miellyttävää nettiliittymää, suosittelemme siirtymään kattavampaan nettiliittymät listaukseemme. Sivulta löydät tarkemmin tietoa erilaisista nettiliittymistä sekä operaattoreiden tarjonnasta. Vaikka tällä hetkellä 4G liittymät tarjoavat parasta hintalaatusuhdetta nettiliittymämarkkinoilla, eise tarkoita ettemmekö odottaisi mahdollisia 5G liittymä suurella jännityksellä. Odotettavissa on todennäköisesti suurempia teoreettisia nopeuksia kuin operaattorit tarjoavat edes laajakaistayhteyksissä.

Aiheeseen liittyvät uutiset