Puhelinliittymä lapselle

Monesti vanhemmat miettivät millaista puhelinliittymää lapselle oikein kannattaa hommata. Mikä on paras puhelinliittymä lapselle? Puhelinliittymää miettiessä lapselle kannattaa ottaa huomioon lapsen ikä ja puhelimen käyttötarkoitus ja verrata liittymä vaihtoehtoja lapsen tarpeiden mukaan.

Yleisesti yksi merkittävimpiä tekijöitä lapsen puhelinliittymän hankinnassa on tietenkin hinta. Muitakin tekijöitä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon. Kannattaa miettiä tarvitseeko lapsi nettipakettia, ja jos tarvitsee niin kuinka suuren? Monesti operaattorit tarjoavat halvempia liittymiä, tai ilmaisia puheminuutteja perheen sisäisiin puheluihin.

Jos lapselle on tarkoitus hankkia samaan aikaan myös puhelin, kannattaa operaattoreiden sivuilta tarkistaa saako puhelinta ostettaessa ja liittymästä alennusta. Kaikkein halvimman puhelinliittymän lapselle tällä hetkellä tarjoaa Moi Potti, jonka 12€/kk maksava liittymä sisältää 6Gt dataa, joka on tarpeeksi lapsen koko kuukausikäyttöä varten, joka riittää viestittelyyn ja puheluihin. Kuukausimaksullisten liittymien lisäksi kannattaa katsoa myös parhaat prepaid liittymät.

Pikalinkit: Parhaat tarjoukset – Halvin liittymä lapselle – Prepaidliittymä lapselle – Liittymä pieneen käyttöön– Nettiliittymä lapselle

Valitse nopeasti liittymä lapselle

Moi Mobiili Potti – Edullinen Kestosuosikki

Moi Mobiili Potti – Edullinen Kestosuosikki

Hinta 12€/kk. Sisältää 6Gt/kk dataa (riittää useimmalle suomalaiselle). Ei määräaikaisuutta. Ei avausmaksua.
DNA Jämpti 5M

DNA Jämpti 5M

Hinta 15,90€/kk + avausmaksu 6,90€. Ei määräaikaisuutta.

Yllä listatut paketit ovat Halvinliittyma.comin suosittelemat puhelinliittymät lapselle (tai miksei aikuisellekin kevyempään käyttöön). Alla olevat ”liittymät lapselle” ovat kaikki hyviä valintoja ja DNA:n liittymiin kuuluu valmiiksi rajaton netti. Myös Moi:n liittymiin saa helposti ja halvalla rajattomat datapaketit.

Halvin puhelinliittymä lapselle

Nykypäivänä lasten puhelimen käyttö pyörii entistä enemmän internetin ympärillä. Käytännössä viestiminen ja jopa puhelut hoituvat lapsilta sovelluksilla jotka toimivat netin ylitse. Esimerkiksi tekstiviestejä ei enää juurikaan lähetellä, vaan WhatsAppin kaltaiset sovellukset ovat alkaneet korvata perinteisemmät viestit. Puheluita lapset saattavat vielä soitella, mutta niitäkin pääasiassa vanhemmilleen tai muille läheisimmille ihmisille.

Kun alat miettiä mikä olisi paras puhelinliittymä lapselle, kannattaa etsintä aloittaa liittymistä joissa on mieluiten rajaton internet yhteys, ja vähintään 4G:n maksiminopeus noin 5Mbit/s, kuten DNA Jämpti. 5G datapaketeilla päästään tarvittaessa jo 300 megabitin tai jopa 1000 megabitin sekuntinopeuksiin, mutta yleisesti ottaen lasten puhelimilla käyttämiin sovelluksiin riittää hieman hitaampikin yhteys.

Monet operaattorit tarjoavat myös puheluiden minuuttihintoihin alennusta, tai ne ovat jopa ilmaisia perheen kesken tai saman operaattorin sisällä. MOI mobiilin liittymät ovat tällä hetkellä houkuttelevia valintoja esimerkiksi perheen tai lapsen liittymäksi, sillä niissä datan käyttö on jaettu koko perheen kesken ja puhelut, sekä viestit ovat hyvin halpoja. Moi:n useamman simmin liittymällä saa tällä hetkellä rakennettua halvimman puhelinliittymän lapselle tai liittymäpaketin perheelle.

Moi Mobiilin 12€ liittymä >

Vaihtoehtona myös prepaid liittymä lapselle

Lapselle kannattaa harkita myös etukäteen ladattavaa prepaidliittymää. Prepaid liittymä lapselle on yksi turvallisimmista ja varmimmista vaihtoehdoista ilman ylimääräisiä kuukausilaskuja. Prepaidliittymiin saa nykyään puheluiden ja tekstiviestien lisäksi myös mobiilidataa halpaan hintaan.

Prepaidliittymä on hyvä tapa opettaa lapselle puhelinliittymän käytön rajoja, ja samalla vanhemmat välttyvät ikäviltä yllätyksiltä kuukausilaskussa. Prepaidliittymillä ei yleensä pysty soittamaan esimerkiksi palvelunumeroihin, mutta jos lapsi näitä vahingossa käyttäisi, ei lasku pääse kasvamaan etukäteen maksettua prepaid summaa suuremmaksi.

Puhelinliittymät pieneen käyttöön

Monelle ihmiselle puhelinliittymän käyttö on hyvin pientä. Tässä tapauksessa operaattoreiden mainostamista lisä-ominaisuuksista ei ole järkeä maksaa, vaan kannattaa ottaa puhelinliittymä, joka on räätälöity pienempään käyttöön. Ensimmäisen puhelinliittymän lapselle ei tarvitse sisältää kaikkia hienouksia sillä onhan lapsi vasta opettelemassa puhelimen käyttöä.

Vähäiseen käyttöön tarkoitetut puhelinliittymät sisältävät yleensä pienemmät nettipaketit, vähemmän puheaikaa ja tekstiviestejä, eikä näissä puhelinliittymissä tarvitse tulla mukana ulkomaan käyttöön tarkoitettuja ominaisuuksia. Monesti operaattoreiden tarjoamat rajattomat nettipaketit ovat aivan turhia, ja monelle ihmiselle riittää esimerkiksi Moi Potti 12€ liittymän sisältämä 6 Gigatavua dataa.

Pienemmän liittymän valitsijan on tulevaisuudessa monesti helppo siirtyä tarvittaessa suurempaan puhelinliittymään tai kasvattaa esimerkiksi internet-pakettia. Kaikilla suomalaisilla operaattoreilla liittymäpakettien muokkaaminen onnistuu yleensä suoraan verkosta ja puhelinnumero on helppo säilyttää samana vaikka siirtyisi operaattorilta toiseen.

Helpon siirtymisen takia hintojen aktiivinen seuraaminen onkin järkevää, sillä puhelinliittymä vertailun avulla pystyy säästämään jopa satoja euroja vuodessa. Puhelinliittymää voi siis muuttaa helposti lapsen varttuessa. Ensimmäinen puhelinliittymä lapselle on usein kevyt, mutta vanhetessa lapsen puhelin käyttö muuttuu ja uusi liittymä onkin sitten helppo muokata sen aikaisten tarpeiden mukaiseksi.

Puhelinliittymä netillä lapsen käyttöön

Älä maksa turhaan ylimääräisistä puhepaketeista, jos niille ei todella ole tarvetta. Puhelimilla käytetään entistä enemmän internettiä, ja osa ihmisistä puhuu puhelimessa tai lähettää tavallisia tekstiviestejä hyvin harvoin, sillä kommunikointi toimii helposti internetin välityksellä.

Erilaiset sosiaalisen median palvelut, kuten WhatsApp, Snapchat ja Instagram toimivat lasten viestintävälineenä entistä enemmän, eikä normaaleita puheluita tai viestejä lähetetä lasten keskuudessa enää juuri ollenkaan. Monessa tapauksessa liittymä joka sisältää pelkästään nettipaketin on riittävä lapsen liittymäksi.

Paras liittymä lapselle tässä tapauksessa on tällä hetkellä Moi Potti 6€ paketti, joka sisältää 6 gigatavua dataa. Lapsen datan käyttöä on helppo seurata vaikka reaaliajassa Moi Mobiilin sovelluksesta, mutta jos datakatto jännittää, voi Moi Mobiililta ostaa myös 18€ rajattomalla netillä varustetun liittymän. Jos haluat lukea lisää nettiliittymistä, kannattaa suunnata  Halvin liittymä :n Nettiliittymät puhelinliittymä vertailu sivulle!

Paras liittymä lapselle tästä >

Osta liittymä ja puhelin samassa paketissa

Monesti lapselle liittymän vaihdon tai oston yhteydessä saatetaan myös vaihtaa puhelinta uuteen. Monesti uutta laitetta tai liittymää katsottaessa kannattaa tarkistaa myös ajankohtaiset laitetarjoukset. Nykypäivänä operaattoreiden kovan kilpailun takia laitteiden hinnat ovat tarjouksia luukunottamatta jo valmiiksi niin alhaalla, että tinkimään niissä ei juuri pysyt. Tämän takia ei yleensä ole hyötyä enää lähteä operaattorin liikkeeseen ostamaan uutta laitetta, vaan liittymä ja laiteostot tapahtuvat helpoiten suoraan netissä. Netistä ostetut liittymät saa usein nopealla aikataululla käyttöön, ja laitteet pystyy tilaamaan vaikka suoraan omalle kotiovelle.

Voit tutustua lisää operaattoreiden verkkokauppoihin esimerkiksi DNA:n tai MOI mobiilin -sivuilla. Monesti liittymä lapselle tulee mieleen esimerkiksi koulujen alkujen aikaan, monelle ostetaankin ensimmäinen laite ja liittymä esimerkiksi esikouluun lähdettäessä. Tällä sivulla listatut liittymät kattavatkin lähes kaiken käytön aina esikoulusta ylä-aste ikäisille lapsille, hintamme ovat aina ajantasaiset ja vakuutamme että sivun kautta ostetut liittymät tarjoavat parasta hinta-laatusuhdetta etkä maksa turhasta.