MOI Mobiili

MOI Mobiili on uusin virtuaalioperaattori Suomen markkinoilla. MOI Mobiilin omistaa DNA, joten MOI Mobiilin liittymät toimivat DNA:n nopeassa verkossa. MOI Mobiili tunnetaan sen halvoista hinnoista sekä mainoksista, joissa sanotaan ”simmien simmi”. Moni suomalainen on varmasti nähnyt MOI Mobiilin mainoksen televisiossa, sillä he ovat tehneet yhteistyötä isojen suomalaisten ohjelmien kanssa.

 • 2016 Virtuaalioperaattori MOI Mobiili perustettiin. Virtuaalioperaattorilla tarkoitetaan operaattoria, jolla ei ole omaa matkapuhelinverkkoa. Tässä tapauksessa MOI Mobiili vuokrasi verkkoa DNA:lta.
 • 2017 MOI Mobiili oli myynyt kesään 2017 mennessä kymmeniä tuhansia liittymiä.
 • 2019 DNA ilmoitti ostavansa MOI Mobiilin. DNA säilytti MOI Mobiilin brändin ja tuotteita myydään entiseen tapaan.
Moi Mobiili 6€ liittyma

Moi Mobiili 6€ liittyma

Hinta 6€/kk. Sisältää 4Gt/kk 4G dataa (riittää useimmalle suomalaiselle). Ei määräaikaisuutta. Ei avausmaksua.
Moi Mobiili Rajaton 18€ liittymä

Moi Mobiili Rajaton 18€ liittymä

Hinta koostuu 4G-simmin perushinnasta 6€/kk + rajattomasta datapaketista 12€/kk. Yhteensä 18€/kk. Ei määräaikaisuutta. Ei avausmaksua.

Moi kokemuksia

Moi on operaattorialalla Suomessa hyvin uusi tulokas, ja sen takia moni etsiikin internetistä muiden ihmisten kokemuksia Moi mobiilin liittymistä. Moi toimii DNA:n verkossa, joten kuuluvuuden osalta Moi:n liittymät toimivat Suomessa yhtä hyvin kuin DNA:n liittymät. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että Moi liittymien kuuluvuus on operaattoreiden huippuluokkaa. Operaattori on tullut Suomen markkinoille hieman erilaisella hinnoittelumallilla, jossa liittymien datan käytön voi jakaa useammalle käyttäjälle, ja jo 6€ kuukausimaksulla pääsee kiinni liittymään joka riittää yllättävän moneen (allekirjoittaneelta löytyy kyseinen liittymä). Moi ei sido käyttäjiään millään määräaikaisuuksilla, vaan liittymään voi vaihtaa toiselle operaattorille koska tahansa. Myös Moi:n liittymään siirtyminen on helppoa, sillä oman nykyisen numeron saa siirrettyä helposti ja nopeasti uudelle operaattorille jo tilausvaiheessa. Numeron siirtäminen on ilmaista.

Moi:n käyttäjämäärä Suomessa on viimeisen vuoden aikana kasvanut räjähdysmäisesti, kiitos Moin uuden erittäin edullisen hinnoittelumallin ansiosta, jossa ei käytännössä makseta mistään ylimääräisestä. Vaikka halvimpaan liittymämalliin kuuluu vain 4 gigatavua mobiilidataa, riittää se yllättävän hyvin myös kovemmalle käyttäjälle kuukauden ajaksi. Jos pääasiassa käytät esimerkiksi videoiden katsomiseen ja striimaamiseen WiFi yhteyttä töissä, koulussa tai kotona, tippuu datan käyttösi kuukausitasolla huomattavasti. Moin kanssa oman internetinkäytön seuranta on myös muuttunut mielenkiintoiseksi ”harrastukseksi”, sillä datan käytöllä pystyy oikeasti Moi:n tapauksessa säästämään suuriakin summia rahaa vuositasolla. Tässä pikaisesti allekirjoittaneen henkilökohtaisia moi kokemuksia ruudun toiselta puolelta, suosittelemme Moi -liittymää! Jos olet kiinnostunut myös muiden operaattoreiden nettiliittymistä, klikkaa tästä.

Moi Mobiilin hallintapaneeli mahdollistaa monenlaista seurantaa ja asetusten säätämistä reaaliajassa. Selainversion lisäksi Moi Mobiililta löytyy myös puhelimeen asennettava sovellus josta voi vielä helpommin seurata esimerkiksi omaa datankäyttöä ja vaikkapa lasten datapaketteja.

Mikä on moi?

Moi:n visio heti perustaessa oli luoda Suomen asiakaslähtöisin “palveluoperaattori”.
”Mitä jos perustettaisiin sellainen matkapuhelinoperaattori, joka suunnittelee kaiken asiakkaan lähtökohdista? Love operator. Operaattori, jossa asiakkaan edut määräisivät kaiken tekemisen”
Petri, toimitusjohtaja
Moi perustuu pääasiassa datakatollisiin, nopeisiin 4g liittymiin, eli “simmeihin”. Sinua ei sidota pitkiin määräaikaisiin sopimuksiin, vaan sinulla on mahdollisuus käyttää joustavasti Moi:n edullista ja kustomoitavaa simmiä.

MOI Mobiili vahvuudet

 • Markkinoiden halvimmat liittymät
 • Sopivat liittymät lapsille, opiskelijoille ja henkilöille, jotka ei käytä puhelimen netti paljoa
 • Liittymää helppo hallita ja muokata Mun MOI-palvelusta reaaliajassa
 • Data-aresti, jonka voi asettaa lapsille, jotta päivittäinen ruutuaika ei ylity
 • Viestit ja puhelut kuussa korkeintaan 4€
 • Datapotin jako perheen liittymien kesken

Mitä MOI:n simmeihin kuuluu?

Moi:n liittymistä on riisuttu kaikki turha pois, joka mahdollisti erittäin edulliset 4G liittymät. Liittymät sisältävät rajallisen määrän dataa kuussa, monelle tämä saattaa kuulostaa vähäiselle, mutta tämä oikeasti riittää valtaosalle hyvin – varsinkin jos hyödynnät Moi:n simmien jaettua dataa. Voit ostaa useamman simmin ja jakaa ne esimerkiksi puhelimen, tabletin & WiFiin. Datakatto ei ole sidottu yhteen simmiin, vaan se on jaettu kaikkien liittymien kesken. Jos satut menemään maksetun liikenteen yli, lisäliikenne maksaa vain 1.5€/alkava giga. Moi ei ole kuitenkaan unohtanut tehokäyttäjiä, rajaton liikenne maksaa vain 12€/kk per laite.

Moi lupaa:

 • Yrittää tehdä kaiken asiakkaan ehdoilla.
 • Helpottaa ja nopeuttaa arkea.
 • Kuunnella ihmisiä
 • Olla toimialan uudistaja, positiivinen anarkisti
 • Olla rehellinen ja avoin
 • Rakastaa teitä!

Lue moi kokemuksia klikkaamalla!
[/two-cols-last]

MOI Mobiilin liittymät

Kaikissa MOI Mobiilin liittymissä kotimaan puhelut ovat 0,055€/min ja tekstiviestit 0,055€/kpl, jos käyttää vähemmän kuin 4€/kk. Tämä tarkoittaa sitä, että kotimaan puheluista ja tekstiviesteistä ei voi tulla kuin korkeintaan 4€ puhelinlasku kuussa. Puhu ja tekstaa 4€ hintaan niin paljon kuin haluat. Liittymissä ei ole määräaikaa, joten voit vaihtaa liittymää, milloin haluat. Jos etsinnässä on halvin liittymä, sen löydät MOI Mobiilin valikoimasta.

 

📱 MOI 6 Gigan SIM – 9€/kk

Asiakkaiden suosikki liittymä on ”6 gigan simmi”. Vain 9€/kk maksava liittymä antaa sinulle 100Mbit/s netin nopeuden DNA:n nopeassa ja kattavassa verkossa. Liittymässä tulee datakatto vastaan 6Gt kohdalla, mutta lisä data maksaa vain 1,50€/Gt. Tämä liittymä on täydellinen henkilölle, joka ei surffaa puhelimella netissä. Jos sinulla on mahdollisuus liittyä WiFi-verkkoon töissä ja kotona, on 6Gt dataa kuussa sinulle sopiva määrä. Hintansa puolesta liittymä sopii hyvin opiskelijoille, lapsille ja perheille.

 

MOI Mobiililla on konsepti nimeltä datapotti. Esimerkiksi, jos perheessä on kaksi 6 Gigan liittymää, niiden yhteenlaskettu datapotti on 12 Gigaa. Toinen liittymän käyttäjä käyttää datapotista vain 2Gt kuussa, jolloin toinen käyttäjä voi käyttää dataa 10Gt kuussa. Mun MOI-palvelusta näet reaaliaikaisen datan kulutuksen ja voit tehdä liittymiin muutoksia nopeasti. Myös data-aresti ominaisuudella voit rajoittaa lapsen mobiilidatan käyttöä, jotta lapsi ei vietä liikaa aikaa netissä. Tämän kaiken voit tehdä Mun MOI-palvelun kautta. 

 

Kaiken tämän lisäksi MOI 6 Gigan SIM liittymä sisältää 6Gt/kk EU-roamingia. Matkustaessasi EU-maissa voit myös surffata netissä.

 

📱 MOI Rajaton 4G 100M – 18€/kk

Halvinliittyma.com suosittelee tätä liittymää henkilölle, joka tarvitsee puhelimen nettiä päivittäisessä käytössä. MOI Rajaton 4G 100M liittymässä on rajaton netti ja netin nopeus on 100Mbit/s 4G-verkossa. Liittymä sopii loistavasti henkilölle, joka ei halua käyttää liikaa rahaa kuussa puhelinliittymään. Opiskelijoille liittymä on hyvä valinta. MOI Rajaton 4G 100M liittymä on markkinoiden halvin liittymä rajattomalla netillä. Vain 18€/kk maksamalla saat rajattoman netin 100Mbit/s nopeudella. Liittymässä ei ole datakattoa. Tämän lisäksi liittymään kuuluu kuukaudessa 10Gt EU-roamingia.

 

100Mbit/s on yleisin netin nopeus liittymäpaketeissa. Nopeus riittää HD-laatuisten videoiden katseluun sekä isojen tiedostojen lataamiseen. Netin nopeuteen kuitenkin vaikuttaa se millä alueella asut ja kuinka kaukana lähin tukiasema on. Jos asut kaukana tukiasemasta voi netin nopeus olla olematon, vaikka sinulla olisi nopea nettiyhteys puhelimessa. Tiesitkö, että mobiiliverkon kapasiteetti jaetaan samalla alueella olevien ihmisten kesken? Tämä tarkoittaa sitä, että tiettyinä ajankohtina kun verkossa on paljon käyttäjiä, niin jokaisen nettiyhteyden nopeus laskee.

 

📱 MOI Rajaton 4G 300M – 23€/kk

Tämä liittymä on samanlainen kuin MOI Rajaton 4G 100M, mutta netin nopeus on korkeampi, 300Mbit/s. MOI Rajaton 4G 300M liittymä on vain 5€ kalliimpi kuin MOI Rajaton 4G 100M liittymä. Liittymässä on rajaton nettiyhteys 4G-verkossa ja liittymään kuuluu EU-roamingia 15Gt/kk. MOI Rajaton 4G 300M on sarjassaan halvin liittymä ja täydellinen henkilölle, joka haluaa nopeamman nettiyhteyden puhelimeen.   

300Mbit/s netin nopeudella varmistat sujuvat lataukset ja nopeat latausajat. Sivut latautuvat nopeasti ja videot eivät töki. Pilvipalvelut, videon lataukset ja striimaukset ja konferenssipuhelut vaativat nopeamman netin, jotta latausajat eivät olisi pilvissä. Halvinliittyma.com suosittelee tätä liittymää sinulle, jos vietät paljon aikaa puhelimella ja hoidat jopa työasioita puhelimen netin välityksellä. MOI Rajaton 300M takaa sinulle nopeammat latausajat, jolloin sinulle jää enemmän aikaa oikeisiin asioihin. 

Moi kokemuksia

Moi on operaattorialalla Suomessa hyvin uusi tulokas, ja sen takia moni etsiikin internetistä muiden ihmisten kokemuksia Moi mobiilin liittymistä. Moi toimii DNA:n verkossa, joten kuuluvuuden osalta Moi:n liittymät toimivat Suomessa yhtä hyvin kuin DNA:n liittymät. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että Moi liittymien kuuluvuus on operaattoreiden huippuluokkaa. Operaattori on tullut Suomen markkinoille hieman erilaisella hinnoittelumallilla, jossa liittymien datan käytön voi jakaa useammalle käyttäjälle, ja jo 6€ kuukausimaksulla pääsee kiinni liittymään joka riittää yllättävän moneen (allekirjoittaneelta löytyy kyseinen liittymä). Moi ei sido käyttäjiään millään määräaikaisuuksilla, vaan liittymään voi vaihtaa toiselle operaattorille koska tahansa. Myös Moi:n liittymään siirtyminen on helppoa, sillä oman nykyisen numeron saa siirrettyä helposti ja nopeasti uudelle operaattorille jo tilausvaiheessa. Numeron siirtäminen on ilmaista.

Moi:n käyttäjämäärä Suomessa on viimeisen vuoden aikana kasvanut räjähdysmäisesti, kiitos Moin uuden erittäin edullisen hinnoittelumallin ansiosta, jossa ei käytännössä makseta mistään ylimääräisestä. Vaikka halvimpaan liittymämalliin kuuluu vain 4 gigatavua mobiilidataa, riittää se yllättävän hyvin myös kovemmalle käyttäjälle kuukauden ajaksi. Jos pääasiassa käytät esimerkiksi videoiden katsomiseen ja striimaamiseen WiFi yhteyttä töissä, koulussa tai kotona, tippuu datan käyttösi kuukausitasolla huomattavasti. Moin kanssa oman internetinkäytön seuranta on myös muuttunut mielenkiintoiseksi ”harrastukseksi”, sillä datan käytöllä pystyy oikeasti Moi:n tapauksessa säästämään suuriakin summia rahaa vuositasolla. Tässä pikaisesti allekirjoittaneen henkilökohtaisia moi kokemuksia ruudun toiselta puolelta, suosittelemme Moi -liittymää! Jos olet kiinnostunut myös muiden operaattoreiden nettiliittymistä, klikkaa tästä.

Moi Mobiilin hallintapaneeli mahdollistaa monenlaista seurantaa ja asetusten säätämistä reaaliajassa. Selainversion lisäksi Moi Mobiililta löytyy myös puhelimeen asennettava sovellus josta voi vielä helpommin seurata esimerkiksi omaa datankäyttöä ja vaikkapa lasten datapaketteja.

Usein Kysytyt Kysymykset – MOI Mobiili

 • Mitä voin tehdä 100Mbit/s nopeuden netillä?
  • Selata sosiaalista mediaa, vastata sähköposteihin, ladata tiedostoja ja katsoa videoita. 
 • Mikä on MOI Mobiilin halvin liittymä?
  • Tällä hetkellä MOI Mobiilin halvin liittymä on 6 Gigan SIM – 9€/kk, jossa on 6Gt datakatto. Halvin liittymä rajattomalla netillä on MOI Rajaton 4G 100M – 18€/kk.
 • Mitä EU-roaming on?
  • Roaming = ylimääräinen nettivierailu maksu. Puhelimen käyttöä ulkomailla pidetään roamingina. Jos käytät puhelinta ulkomailla, esimerkiksi lomareissulla, ja lähetät viestin Espanjasta Suomeen, veloitetaan sinulta liittymäsi mukainen kotimaan tekstiviestin hinta. MOI Mobiilin tapauksessa, kun liittymässä on 10Gt/kk EU-roamingia, se tarkoittaa sitä, että voit surffata EU-maissa netissä 10Gt edestä ilman, että sinulle tulee lisämaksua netin käytöstä.