Halvin nettiliittymä vertailut ja tarjoukset

Nettiliittymät listauksestamme löydät liittymät, joissa ei tarvitse maksaa puhe- tai muita lisäominaisuuksia. Halpa nettiliittymä sopii täydellisesti henkilölle, joka käyttää puhelintaan nettipainotteisesti ja hoitaa viestittelynsä esimerkiksi WhatsAppin tai jonkin muun sovelluksen kautta.

Pikalinkit: Nettiliittymien vertailuNettiliittymän ominaisuudetNettiliittymä ja sen kilpailuttaminenNettiliittymä ulkomaillaHalvin nettiliittymä 2023Nettiliittymä kotiin

Vielä muutama vuosi sitten ”halpa nettiliittymä” kuulosti mahdottomalta, mutta viimeisten vuosien aikana nettiliittymien hinnat ovat tulleet reilusti alaspäin ja samaan aikaan internet-teknologiat ovat kehittyneet ja kuuluvuusalueet kasvaneet entisestään. Esimerkiksi DNA:lta saa nyt rajattoman netin alle 16 eurolla kuukaudessa.

Nykypäivänä nettiliittymät ovat lähes aina rajattomia, mutta kannattaa tarkistaa asia vielä liittymää ostaessa. Listatuissa liittymissä on aina varmasti rajaton netti ja halvin mahdollinen hinta, jotta pettymyksiä ja piilokuluja ei pääse syntymään.

Moi Mobiili Potti – Edullinen Kestosuosikki

Moi Mobiili Potti – Edullinen Kestosuosikki

Hinta 12€/kk. Sisältää 6Gt/kk dataa (riittää useimmalle suomalaiselle). Ei määräaikaisuutta. Ei avausmaksua.
DNA Jämpti 5M

DNA Jämpti 5M

Hinta 15,90€/kk + avausmaksu 6,90€. Ei määräaikaisuutta.

Vertaa ja kilpailuta nettiliittymä – säästöt jopa satasia

Puhelinliittymien hinnat muuttuvat jatkuvasti, ja puhelinmyyjien myyntiyrityksistä ei tavallinen tallaaja välttämättä saa selvää. Sivuiltamme löydät aina ajantasaista tietoa halvimmista nettiliittymistä ja sinulle sopivimmista puhelinliittymistä tai -paketeista. Hyvin tehty kilpailutus voi tiputtaa perheen puhelinlaskua jopa sadoilla euroilla vuodessa. Säästöä syntyy sekä hyvien tarjouksien että oikeasti käyttäjälle sopivien liittymien ansiosta.

Ennen kuin vertailet puhelinliittymien hintoja ja ominaisuuksia, kannattaa hetki miettiä, millaista liittymää sinä tai muut perheenjäsenet tarvitsevat. Jokaisella puhelimen käyttäjällä on erilaiset tarpeet omalle puhelinliittymälleen, joten liittymien vertailussa on tärkeää huomioida oma käyttö ja tarpeet.

1.

Halvin rajaton 5g nettiliittymä

Moi Mobiilin 5G liittymä 400Mbit. 19€kk. Ei määräaikaisuutta. Ei avausmaksua.

2.

400 Mbit/s 5G netti rajattomalla datalla

Alennettu hinta 31,99€/kk + avausmaksu 6,90€. Ei määräaikaa.

3.

DNA:n suosituin liittymä

Hinta 36,99€/kk + avausmaksu 6,90€. Tarjous voimassa ensimmäiset 12kk. Ei määräaikaisuutta.

4.

Telia Rajaton 200M erikoistarjous

Telia tarjoaa nyt erityistarjouksena rajattoman 200M 4G netillä varustetun liittymänsä. Tarjolla myös Telia 300M ja 450M lisänopeudet muutaman euron lisämaksusta!

On tärkeää miettiä oman puhelinliittymän käyttötarkoitusta ja tarpeita, jotta valitsee itselleen sopivan vaihtoehdon. Esimerkiksi lapselle, joka vasta harjoittelee puhelimen käyttöä, ei välttämättä tarvitse kallisliittymää kaikkine ominaisuuksineen. Nuorelle, joka käyttää puhelintaan enemmän netin välityksellä viestittelyyn, voisi sopiva vaihtoehto olla edullinen nettiliittymä ilman datakattoa. On myös tärkeää vertailla eri liittymiä ja välttää maksamasta turhista ominaisuuksista, joita ei todellisuudessa edes käytä.

Nettiliittymä ja sen ominaisuudet

nettiliittymä puhelimeenNettiliittymä on nykyään yleinen osa puhelinliittymää, ja sen erot syntyvät datapaketin rajallisuudesta tai rajattomuudesta ja internetyhteyden nopeudesta.

4G-yhteydellä saavutetaan korkeintaan noin satojen megabittien sekuntinopeudet, kun taas 5G-yhteydellä on mahdollista saada jopa gigojen nopeuksia, mikä voi parantaa netinkäyttökokemusta esim. mediaa kulutettaessa. 5G-liittymät ovat uusin nettiliittymien kehitysaskel ja niitä tarjotaan yhä laajemmin.

5G-verkon etuna on erityisesti sen huomattavasti nopeampi tiedonsiirtonopeus kuin 4G-verkossa, joka voi mahdollistaa esimerkiksi paremman kuvanlaadun suoratoistopalveluissa ja nopeammat latausajat. 5G-verkkojen peittoalue on kuitenkin vielä suhteellisen rajallinen, ja käytännössä niiden käytössä on hyötyä erityisesti kaupungeissa ja tiheästi asutuilla alueilla.

5G-liittymien hintataso on usein hieman korkeampi kuin 4G-liittymien, ja ne voivat sisältää myös muita erikoisominaisuuksia kuten suuremman datapaketin.

Moi Mobiilin 18€ 4G liittymä >

Nettiliittymät jaotellaan nykyään 4G ja 5G ominaisuuksien lisäksi niiden datapakettien kokojen mukaan. Pääasiassa nykypäivänä saatavilla on rajaton nettiliittymä, datakatollinen nettiliittymä, tai nettiliittymä jonka nopeutta rajoitetaan datakaton saavuttamisen jälkeen. Nettiliittymien kuuluvuuteen vaikuttaa paljon myös se, minkä operaattorin verkossa ne toimivat. Listaamistamme liittymistä Elisa ja DNA toimivat omissa kattavissa verkoissaan, mutta MOI mobiili nettiliittymät toimivat DNA:n verkossa. Tämä tarkoittaa käytännössä asiakkaan näkökulmasta ainoastaan sitä, että jos asiakkaan netti toimii DNA:n verkossa, se toimii myös Moi nettiliittymässä.

Kuinka kilpailutat nettiliittymän ja valitset parhaan?

Jos sinulle ei vielä ole tullut sivustollamme selväksi, missä asiassa pyrimme sinua auttamaan, niin sehän on tietenkin puhelinliittymien kilpailutus. Tällä sivulla pyrimme tarjoamaan ajantasaisen tiedon eri nettiliittymien hinnoista, jotta niiden kilpailuttaminen olisi sinulle mahdollisimman helppoa. Sivun alkuosan liittymät tarjoavat tällä hetkellä kovinta hinta-laatusuhdetta nettiliittymät -kategoriassa, eikä niitä käyttäessä joudu maksamaan turhasta tai pettymään palvelun laatuun.

Nykypäivänä operaattoreiden välinen kilpailu käy niin kuumana, että suurin osa liittymien hinnoista on ajettu niin alas, kuin se järkevällä katteella on mahdollista, joten hinnan sijaan suurin ero nettiliittymien välille syntyykin liittymien ominaisuuksista. Jotkut liittymät tarjoavat esimerkiksi rajatonta 4g dataa, mutta toiset taas pyrkivät tiputtamaan nettipakettien hintoja rajatuilla datapaketeilla.

Pääasiallisesti (ainakin halvinliittyman tuotannon näkökulmasta) esimerkiksi Moi mobiilin 4 gigatavun kuukausipaketilla pärjää oikein hyvin, kun malttaa käyttää esimerkiksi kotona ja töissä wifi verkkoa esimerkiksi isompien videoiden striimaamiseen. Tämän hetken parhaat nettiliittymät löydät tältä sivulta!

Nettiliittymä Halvinliittymä.com logo

Nettiliittymät saattavat hämätä monimutkaisuudellaan, on 4g:tä, 5g:tä, jotkut operaattorit puhuvat laiteliittymistä, kuinka tavan tallaaja oikein ymmärtää mitä kaikkea nettiliittymät tarjoavat ja mitä juuri itse tarvitsee?

Nettiliittymää valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota kahteen asiaan, datan määrään ja internetyhteyden nopeuteen. Monelle hyvä valinta tuntuu nykyään olevan rajaton 4G nettiliittymä yleensä 100mb nopeudella, harva kuitenkaan pysähtyy miettimään että tarvitseeko nettiliittymän tarjota rajatonta dataa tai valtavia nopeuksia.

Me Halvinliittymat.comilla olemme tulleet lopputulokseen että rajaton datapaketti ei välttämättä olekaan pakollinen, koska lähes jokaisesta kodista löytyy nopea wifi yhteys ja nykyään varsinkin keskusta-alueella avoimia wifi pisteitä löytyy lähes joka paikasta, omaa nettiliittymän dataa voi siis säästää erittäin helposti hyödyntämällä muita yhteyspisteitä.

Toisaalta internetyhteyden nopeudella alkaa olla entistä suurempi merkitys, sillä jopa vähän surffailevalla hidas nettiyhteys saattaa alkaa ”tökkimään”. Kannattaa siis miettiä omalle kohdalle riittäisikö nopea 4G liittymä rajatulla datapaketilla, esimerkiksi Moi mobiilin 18€ liittymää kannattaa harkita.

Nettiliittymä ulkomaille

Monella nettiliittymän käyttäjä stressaa edelleen datankäyttöään ulkomailla, vaikka tosiasiassa lainsäädännöt ovat muuttuneet viimeaikoina huomattavasti, ja ulkomailla pääsee nykyään käyttämään nettiliittymää jopa samalla hinnalla kuin Suomessa. Tällä hetkellä käytännössä kaikki suomalaiset operaattorit tarjoavat nettiliittymä -paketteihinsa ainakin jonkun verran EU-dataa ja esimerkiksi Telialla Scandinaviassa ja Baltiassa surfaaminen tapahtuu samalla hinnalla kuin Suomessa.

Jos siis olet Telian asiakas, voit esimerkiksi Virossa käyttää nettiä huoletta, samaan hintaan kuin Suomessa. Myös muilta operaattoreilta löytyy vastaavia palveluita, ja nettiliittymistä löytyy keskimäärin 4-10GB datapakettiin kuuluvaa ”EU-dataa”, joka on siis saman hintaista kuin Suomessa surffatessa.

Jos olet kuitenkin lähdössä matkalle EU -alueen ulkopuolelle, kannattaa monessa tilanteessa hankkia esimerkiksi prepaid liittymä itse kohdemaasta. Näin välttyy ikäviltä lisäkuluilta, mutta pääsee kuitenkin surffaamaan netissä tarvittaessa.

Monesti normaalit puhelut ja viestit hoituvat kuitenkin suomalaisellakin liittymällä helposti ja suhteellisen halvalla. Jos olet epävarma oman nettiliittymän ulkomaankäytöstä, kannattaa aina kysyä operaattorin asiakaspalvelusta, tarkistaa oman liittymän tiedot tai vaihtaa liittymä sellaiseen joka sisältää dataa myös ulkomaille.

Halvin nettiliittymä vuonna 2023

Vuonna 2023 olemme nähneet erikoista muutosta nettiliittymien hinnoissa ja tarjonnassa. Moi mobiili on onnistunut 6€ nettiliittymähinnallaan keikauttamaan myös muiden operaattoreiden nettiliittymähintoja alaspäin.

Tällä hetkellä Dna ja Elisa tarjoavat Moi mobiilin lisäksi halpoja nettiliittymiä. Nettiliittymissä nähtiin vuonna 2016-2017 kausi, jolloin nettiliittymiä myytiin pääasiassa rajattomana. Tämä on tietysti hyvä asia, sillä harvassa maassa maailmassa mobiilinettiä myydään rajattomana, kuitenkin hintatietoiselle asiakkaalle suuri säästö datarajatussa liittymässä saattaa olla hyvä valinta.

Jos oma datankäyttö rajoittuu mobiiliverkossa pääasiassa esimerkiksi Facebookin selaamiseen, uutisten lukemiseen ja WhatsApp yms. viestien lähettämiseen, kannattaa harkita halpaa liittymää, kuten Moi Mobiilin 12€ liittymää. 6 gigatavua dataa riittää helposti tällaiseen käyttöön, jos isompien videoiden yms. katsomiseen käyttää wifi verkkoja. Nykyisissä puhelimissa ja sovelluksissa on myös paljon datansäästö ominaisuuksia, sillä suurelle osalle internetin käyttäjistä maailmassa datan säästäminen on välttämätöntä.

Voit lukea Moi Mobiili sivultamme kokemuksia mihin 6 gigatavua 6g dataa kuussa riittää. Vaikka me sivuston ylläpitäjät olemmekin rankkoja nettiliittymien käyttäjiä, on omassa käytössämme tuo Moi Mobiilin liittymä riittänyt hyvin, ja säästöä on tullut jo satojen eurojen edestä, verrattuna aikaisempiin yli 20€ kuussa maksaviin liittymiin.

Tutustu halvimpaan nettiliittymään >

Nettiliittymä kotiin ja mokkulaan

Vielä edellisen vuosikymmenen alussa ei ollut lainkaan tavatonta, että jokaisen kodista ei löytynyt lainkaan internetiä. Monen oli tietokoneelle päästäkseen suunnistettava joko läheiseen kirjastoon, kouluun, töihin tai vaikkapa parhaalle kaverille, jonka perheellä oli ollut varaa hankkia nettiliittymä kotiin.

Ajat ovat muuttuneet tuosta muutamien vuosien takaisesta huomattavasti. Nykyään internet ja kodin laajakaista ovat lähestulkoon pakollisia hankintoja joka kotiin siinä missä jokaisen perheenjäsenen henkilökohtainen mobiililaajakaistakin. Suurin osa tämän sivun artikkeleista kertoo juurikin näistä mobiililaajakaistoista, mutta tämän artikkelin tarkoituksena on esitellä tarkemmin kotiin hankittavia nettiliittymiä ja niiden kiistattomia etuja.

Vaikka puhelimet ja muut mobiililaitteet kasvattavatkin jatkuvasti suosiotaan, ei tietokoneiden ja muiden kodin laitteiden merkitystä ihmisten elämässä sovi vähätellä ollenkaan. Nykyään on tosin saatavilla myös hybridilaajakaistoja, jotka yhdistävät kaikkien tarpeet yhdeksi hybridiliittymäksi.

Hybridiliittymä nimittäin sisältää niin kodin laajakaistan kuin jokaisen tarvitseman mobiililaajakaistan, ja yhdistää nämä yhdeksi helpoksi kokonaisuudeksi. Tällainen kodin laajakaista on nopea, kätevä ja helppo paketti ja sen kokeilemista todellakin kannattaa harkita.

Miksi on tärkeää hankkia nettiliittymä kotiin?

Jokaisella on nykypäivänä oikeus päästä internetiin ja saada nettiliittymä kotiin. Asuit sitten yksin, puolison tai suurperheen kanssa, on kodin laajakaistalle aina käyttöä. Moni tykkää esimerkiksi katsoa elokuvia suoratoistopalveluista, kuunnella musiikkia musiikkipalveluista ja esimerkiksi selata sosiaalisen median sivuja laitteillaan. Lapset puolestaan pelaavat usein ruutuajallaan erilaisia tietokonepelejä.

Millainen laajakaista kotiin kannattaisi tilata?

Laajakaistan koko ja tyyppi riippuu juurikin siitä, millaisessa taloudessa asut ja millaisia tarpeita perheelläsi on internetiä koskien. Esimerkiksi M- ja L-kokoiset laajakaistat sopivat hyvin useamman hengen talouksille, sillä niiden avulla kevyt nettisurffailu onnistuu hyvin useammallakin laitteella samanaikaisesti.

Nyrkkisääntö on se, että mitä enemmän nettiä käytetään, sitä nopeampi laajakaista kannattaa valita. Pienimmät laajakaistat sopivat yleensä hyvin vaikkapa yhden henkilön kevyeen somekäyttöön ja musiikin kuunteluun, kun taas kaikkein suurimmat saatavilla olevat laajakaistapaketit auttavat sinua pyörittämään esimerkiksi 8K-videota moitteetta ja käyttämään internetiäsi salamannopeasti. Loppujen lopuksi se, mihin laajakaistaliittymään lopulta päädyt on täysin sinusta itsestäsi kiinni.

Millaisen laajakaistan voit saada kotiisi?

Vaikka Suomi on pieni maa, on suuria alueellisia eroja etenkin siinä, mitä tulee kotiin hankittaviin nettiliittymiin. Fakta on nimittäin se, että kaikenlaiset laajakaistat eivät ole kaikilla alueilla saatavilla.

Se, millaisia laajakaistaliittymiä kotiisi voidaan tilata riippuu siitä, missä osoitteessa ja millaisessa talossa tai taloyhtiössä asut, sillä kotisi käyttämä laajakaistatekniikka riippuu juurikin näistä tekijöistä. Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä jonkinmoinen laajakaista on aina saatavilla riippumatta siitä, missä päin Suomea asut.

Nettiliittymän jakaminen kodin laitteille

Sen jälkeen kun olet valinnut kotiisi sopivan nettiliittymän, on sinulla vielä yksi hankita tehtävänäsi, nimittäin modeemi. Modeemi on portaali, jonka kautta saat laajakaistasi jaettua juuri sinun kotiisi ja jonka avulla saat kotisi laitteet yhdistettyä laajakaistaasi.

Jos kotoasi löytyy jo modeemi, ei uuden ostaminen ole välttämättömyys, joskin modeemin päivittäminen silloin tällöin kannattaa, ihan kuten muidenkin laitteiden kohdalla. Kuten muutkin laitteet, myös modeemit ja niiden ominaisuudet kehittyvät jatkuvasti, eikä uusien liittymien toimimista ikivanhoilla modeemeilla aina voida taata. Myös uudenlaisten modeemien turvallisuusluokka ja laatu on vertaansa vailla.

Nykyään laitteet saadaan yleensä käytännössä yhdistettyä modeemiin wifin, eli langattoman yhteyden, avulla. Ei enää pitkin poikin kotia meneviä sotkuisia johtoja! Kun ostamasi laajakaista on asetettu kotiisi, on ostamasi netti heti käyttövalmiina perheesi nettisurffailuun. Tästä se hauskanpito voi alkaa!

Usein kysytyt kysymykset nettiliittymistä

Nykypäivänä monet haluavat myös mökilleen toimivan nettiliittymän. Koska mökille kuitenkin oleillaan yleensä vain pieni osa vuodesta, kannattaa mökille hankkia käytön mukaan maksettava nettiliittymä – joka yleensä tulee halvemmaksi kuin kuukausimaksullinen liittymä. Jos mökillä nettiä ei käytetä ohjelmien ja videoiden katsomiseen, kuukausimaksullisista liittymistä suosittelemme Moi Mobiilin 6€:n liittymää. Voit lukea liittymästä lisää tästä.

Nettiliittymiä myydään tällä hetkellä käytännössä kahdella eri tekniikalla 4G ja 5G liittyminä. Todellisuudessa näidenkin tekniikoiden sisällä on eri nopeuksisia ja eri taajuuksilla toimivia yhteyksiä. Vuonna 2023 suosittelemme kuitenkin keskivertokäyttäjälle aina 5G liittymää. 5G liittymät ovat nopeudeltaan huomattavasti parempia kuin 4G liittymät. 3G liittymiä emme enää suosittele tavan käyttäjille sillä ne ovat jo vanhentunutta teknologiaa.

Nykyään lähes kaikki puhelinliittymät sisältävät jonkinlaiset nettipaketin, eli ne ovat siis nettiliittymiä. Nettiliittymä voi tarkoittaa myös puhelimeen tai mokkulaan otettua liittymää joka sisältää ainoastaan nettipaketin, jolloin puhelut ja viestit yleensä maksetaan käytön mukaan. Teknisesti nettiliittymä ja ”normaali” -puhelinliittymä eivät enää nykypäivänä eroa toisistaan juurikaan.

Nykyään iso osa nettiliittymistä myydään rajattomalla datalla. Keskimääräinen suomalainen käyttää kuitenkin dataa korkeintaan muutaman gigatavun kuussa. Jos et kuluta puhelimella paljon mediaa, kuten Netflixiä tai YouTubea, todennäköisesti sinulle riittää datakatollinen puhelinliittymä, esimerkiksi Moi Mobiilin 6€:n liittymä.