Halvin nettiliittymä vertailut ja tarjoukset

Pikalinkit: Nettiliittymien vertailuNettiliittymän ominaisuudetNettiliittymä ja sen kilpailuttaminenNettiliittymä ulkomaillaHalvin nettiliittymä 2020Nettiliittymä kotiin
Nykyään lähes kaikki puhelimen palvelut toimivat internetin kautta. Halvin nettiliittymä listauksesta löydät liittymät, joissa et maksa puhe-paketeista tai muista lisäominaisuuksista. Halpa nettiliittymä sopii täydellisesti henkilölle, joka käyttävät puhelinta netti painotteisesti ja hoitaa viestittelynsä esimerkiksi Whatsappin tai jonkin muun sovelluksen kautta. Vielä muutama vuosi sitten “halpa nettiliittymä” kuulosti mahdottomalta, mutta viimeisten vuosien aikana nettiliittymien hinnat ovat tulleet reilusti alaspäin ja samaan aikaan internet teknologiat ovat kehittyneet ja kuuluvuusalueet kasvaneet. Esimerkiksi DNA:lta saa rajattomalla netillä varustetun liittymän alle 14 eurolla kuukaudessa. Nykypäivänä nettiliittymät ovat lähes aina rajattomia, mutta kannattaa tarkistaa asia vielä liittymää ostaessa. Tälle sivulle listatuissa liittymissä on aina varmasti rajaton netti ja halvin mahdollinen hinta, jotta pettymyksiä ja piilokuluja ei pääse syntymään.

Moi Mobiili 6€ liittyma

Moi Mobiili 6€ liittyma

Hinta 6€/kk. Sisältää 4Gt/kk 4G dataa (riittää useimmalle suomalaiselle). Ei määräaikaisuutta. Ei avausmaksua.
DNA Nopea 4G Jämpti

DNA Nopea 4G Jämpti

Hinta 25,90€/kk + avausmaksu 3,90€. Ei määräaikaa. 4G netti rajattomalla datalla.

moi mobiili halvin nettiliittymä

Vertaa ja kilpailuta nettiliittymä – säästöt jopa satasia

Puhelinliittymien hinnat muuttuvat jatkuvasti, ja puhelinmyyjien myynti yrityksistä ei tavan tallaaja saa mitään selvää. Sivuiltamme löydät ajantasaisen tiedon halvimmista nettiliittymistä ja sinulle sopivimmista puhelinliittymistä tai paketeista. Hyvin tehty kilpailutus tiputtaa perheen puhelinlaskua monesti jopa sadoilla euroilla vuodessa. Säästöä syntyy sekä hyvien tarjouksien, että oikeasti käyttäjälle sopivien liittymien ansioista.

Kun vertailet puhelinliittymien hintoja ja ominaisuuksia, kannattaa ensin hetki miettiä millaista liittymää sinä tai muut perheenjäsenet tarvitsevat. Jokaisella puhelimen käyttäjällä on erilaiset tarpeet omalle puhelinliittymälleen.

1.

Halvin rajaton nettiliittymä

Hinta koostuu 4G-simmin perushinnasta 6€/kk + rajattomasta datapaketista 12€/kk. Yhteensä 18€/kk. Ei määräaikaisuutta. Ei avausmaksua.

2.

Erinomainen hinta-laatusuhde

Hinta 29,90€/kk + avausmaksu 4,90€. Ei määräaikaisuutta.

3.

300 Mbit/s 4G netti rajattomalla datalla

Hinta 31,90€/kk + avausmaksu 3,90€. Ei määräaikaa.

4.

DNA:n suosituin liittymä

Hinta 28,90€/kk + avausmaksu 3,90€. Tarjous voimassa ensimmäiset 12kk. Ei määräaikaisuutta.

Ensimmäisen puhelimen saava lapsi vielä harjoittelee puhelimen käyttöä, eikä tarvitse kaikkia niitä ominaisuuksia, joita esimerkiksi perheen teini tarvitsee. Nuori taas tuskin puhuu puhelimessa niin paljon kuin käyttää esimerkiksi Whatsappia tai muita sosiaalisen median sovelluksia, jolloin halvin nettiliittymä kuitenkin ilman datakattoa voisi olla paras vaihtoehto hänelle. Jos sinulla puhelin on lähinnä soittamiseen ei silloin netillä ole niin suurta merkitystä.

Riittääkö liittymään esimerkiksi pelkkä mobiililaajakaista, vai pitääkö siitä löytyä myös puhe- ja tekstiviestipaketti vai olisiko prepaid- liittymä kenties sinua varten? Monet käyttäjät maksavat puhelinliittymä laskuissa suuriakin summia ylimääräistä ominaisuuksista, joita he eivät todellisuudessa edes käytä. Tällä sivulla pääset vertaamaan juuri sinulle sopivia nettiliittymiä oli se sitten halvin nettiliittymä tai hieman kattavampi vaihtoehto. Jos kaipaat vielä enemmän säästöä liittymää vaihtamalla, suuntaa esimerkiksi halvin liittymä -vertailusivulle!

Nettiliittymä ja sen ominaisuudet

nettiliittymä puhelimeenNettiliittymä eriteltiin vielä muutama vuosi sitten tavallisista puhelinliittymistä, sillä internetti puhelimissa ei ollut niin yleistä. Nykypäivänä netin käyttö puhelimella on kasvanut räjähdysmäisesti ja käytännössä jokaisesta puhelinliittymästä löytyy mahdollisuus käyttää nettiä halvalla. Nettiliittymä on siis yleistynyt valtavasti, eikä sitä enää juurikaan erotella tavan puhelinliittymästä. Nettiliittymien erot syntyvät nykypäivänä pääasiassa datapaketin rajallisuudesta tai rajattomuudesta, sekä internetyhteyden nopeudesta. Nykyään nettiliittymiä myydään sekä 3G että 4G ominaisuuksilla. Käytännössä näiden merkittävin ero on se, että 3G yltää maksimissaan noin 20 megabitin sekuntinopeuksiin, kun taas 4G yhteydellä on teoreettisesti mahdollista saada jopa satojen megabittien nopeuksia, maksimissaan noin 300 megabittiä sekunnissa. Todellisuudessa näistä nopeuksista kuitenkin jäädään jonkun verran, mutta kaupunkien keskusta-alueilla 4G yhteydellä voidaan yltää jopa yli 100 megabitin nopeuksiin. Tosielämän käytössä nettiliittymä 3G yhteydellä riittää kaikkeen peruskäyttöön, mutta enemmän mediaa kuluttavilla (esim. YouTube, NetFlix) 4G nettiliittymä voi nostaa netinkäyttökokemusta huomattavasti.

Moi Mobiilin 6€ 4G liittymä >

Nettiliittymät jaotellaan nykyään 3G ja 4G ominaisuuksien lisäksi niiden datapakettien kokojen mukaan. Pääasiassa nykypäivänä saatavilla on rajaton nettiliittymä, datakatollinen nettiliittymä, tai nettiliittymä jonka nopeutta rajoitetaan datakaton saavuttamisen jälkeen. Nettiliittymien kuuluvuuteen vaikuttaa paljon myös se, minkä operaattorin verkossa ne toimivat. Listaamistamme liittymistä Elisa ja DNA toimivat omissa kattavissa verkoissaan, mutta MOI mobiili nettiliittymät toimivat DNA:n verkossa. Tämä tarkoittaa käytännössä asiakkaan näkökulmasta ainoastaan sitä, että jos asiakkaan netti toimii DNA:n verkossa, se toimii myös Moi nettiliittymässä.

Kuinka kilpailutat nettiliittymän ja valitset parhaan?

Jos sinulle ei vielä ole tullut sivustollamme selväksi, missä asiassa pyrimme sinua auttamaan, niin sehän on tietenkin puhelinliittymien kilpailutus. Tällä sivulla pyrimme tarjoamaan ajantasaisen tiedon eri nettiliittymien hinnoista, jotta niiden kilpailuttaminen olisi sinulle mahdollisimman helppoa. Sivun alkuosan liittymät tarjoavat tällä hetkellä kovinta hinta-laatusuhdetta nettiliittymät -kategoriassa, eikä niitä käyttäessä joudu maksamaan turhasta tai pettymään palvelun laatuun. Nykypäivänä operaattoreiden välinen kilpailu käy niin kuumana, että suurin osa liittymien hinnoista on ajettu niin alas, kuin se järkevällä katteella on mahdollista, joten hinnan sijaan suurin ero nettliittymien välille syntyykin liittymien ominaisuuksista. Jotkut liittymät tarjoavat esimerkiksi rajatonta 4g dataa, mutta toiset taas pyrkivät tiputtamaan nettipakettien hintoja rajatuilla datapaketeilla. Pääasiallisesti (ainakin halvinliittyman tuotannon näkökulmasta) esimerkiksi Moi mobiilin 4 gigatavun kuukausipaketilla pärjää oikein hyvin, kun malttaa käyttää esimerkiksi kotona ja töissä wifi verkkoa esimerkiksi isompien videoiden striimaamiseen. Tämän hetken parhaat nettiliittymät löydät klikkaamalla tästä!

Nettiliittymät saattavat hämätä monimutkaisuudellaan, on 3g:tä, 4g:tä, jotkut operaattorit puhuvat jo 5G nettiliittymistä, kuinka tavan tallaaja oikein ymmärtää mitä kaikkea nettiliittymät tarjoavat ja mitä juuri itse tarvitsee? Nettiliittymää valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota kahteen asiaan, datan määrään ja internetyhteyden nopeuteen. Monelle nopein valinta tuntuu nykyään olevan rajaton 4G nettiliittymä yleensä 100mb nopeudella, harva kuitenkaan pysähtyy miettimään että tarvitseeko nettiliittymän tarjota rajatonta dataa tai valtavia nopeuksia. Me halvinliittymat.comilla olemme tulleet lopputulokseen että rajaton datapaketti ei välttämättä olekkaan pakollinen, koska lähes jokaisesta kodista löytyy nopea wifi yhteys ja nykyään varsinkin keskusta-alueella avoimia wifi pisteitä löytyy lähes joka paikasta, omaa nettiliittymän dataa voi siis säästää erittäin helposti hyödyntämällä muita yhteyspisteitä. Toisaalta internetyhteyden nopeudella alkaa olla entistä suurempi merkitys, sillä jopa vähän surffailevallahidas nettiyhteys saattaa alkaa ”tökkimään”. Kannattaa siis miettiä omalle kohdalle riittäisikö nopea 4G liittymä rajatulla datapaketilla, esimerkiksi Moi mobiilin 6€ liittymää kannattaa harkita.

Nettiliittymä ulkomaille

Monella nettiliittymän käyttäjä stressaa edelleen datankäyttöään ulkomailla, vaikka tosiasiassa lainsäädännöt ovat muuttuneet viimeaikoina huomattavasti, ja ulkomailla pääsee nykyään käyttämään nettiliittymää jopa samalla hinnalla kuin Suomessa. Tällä hetkellä käytännössä kaikki suomalaiset operaattorit tarjoavat nettiliittymä -paketteihinsa ainakin jonkun verran EU-dataa ja esimerkiksi Telialla Scandinaviassa ja Baltiassa surfaaminen tapahtuu samalla hinnalla kuin Suomessa. Jos siis olet Telian asiakas, voit esimerkiksi Virossa käyttää nettiä huoletta, samaan hintaan kuin Suomessa. Myös muilta operaattoreilta löytyy vastaavia palveluita, ja nettiliittymistä löytyy keskimäärin 4-10GB datapakettiin kuuluvaa ”EU-dataa”, joka on siis saman hintaista kuin Suomessa surffatessa. Jos olet kuitenkin lähdössä matkalle EU -alueen ulkopuolelle, kannattaa monessa tilanteessa hankkia esimerkiksi prepaid liittymä itse kohdemaasta. Näin välttyy ikäviltä lisäkuluilta, mutta pääsee kuitenkin surffaamaan netissä tarvittaessa. Monesti normaalit puhelut ja viestit hoituvat kuitenkin suomalaisellakin liittymällä helposti ja suhteellisen halvalla. Jos olet epävarma oman nettiliittymän ulkomaankäytöstä, kannattaa aina kysyä operaattorin asiakaspalvelusta, tarkistaa oman liittymän tiedot tai vaihtaa liittymä sellaiseen joka sisältää dataa myös ulkomaille.

Halvin nettiliittymä vuonna 2020

Vuonna 2020 olemme nähneet erikoista muutosta nettiliittymien hinnoissa ja tarjonnassa. Moi mobiili on onnistunut 6€ nettiliittymähinnallaan keikauttamaan myös muiden operaattoreiden nettiliittymähintoja alaspäin. Tällä hetkellä Dna ja Elisa tarjoavat Moi mobiilin lisäksi halpoja nettiliittymiä. Nettiliittymissä nähtiin vuonna 2016-2017 kausi, jolloin nettiliittymiä myytiin pääasiassa rajattomana. Tämä on tietysti hyvä asia, sillä harvassa maassa maailmassa mobiilinettiä myydään rajattomana, kuitenkin hintatietoiselle asiakkaalle suuri säästö datarajatussa liittymässä saattaa olla hyvä valinta. Jos oma datankäyttö rajoittuu mobiiliverkossa pääasiassa esimerkiksi Facebookin selaamiseen, uutisten lukemiseen ja WhatsApp yms. viestien lähettämiseen, kannattaa harkita halpaa liittymää, kuten Moi Mobiilin 6€ liittymää. 4 gigatavua dataa riittää helposti tällaiseen käyttöön, jos isompien videoiden yms. katsomiseen käyttää wifi verkkoja. Nykyisissä puhelimissa ja sovelluksissa on myös paljon datansäästö ominaisuuksia, sillä suurelle osalle internetin käyttäjistä maailmassa datan säästäminen on välttämätöntä. Voit lukea Moi Mobiili sivultamme kokemuksia mihin 4 gigatavua 4g dataa kuussa riittää. Vaikka me sivuston ylläpitäjät olemmekin rankkoja nettiliittymien käyttäjiä, on omassa käytössämme tuo Moi Mobiilin liittymä riittänyt hyvin, ja säästöä on tullut jo satojen eurojen edestä, verrattuna aikaisempiin yli 20€ kuussa maksaviin liittymiin.

Tutustu halvimpaan nettiliittymään >

Nettiliittymä kotiin ja mokkulaan

Vielä edellisen vuosikymmenen alussa ei ollut lainkaan tavatonta, että jokaisen kodista ei löytynyt lainkaan internetiä. Monen oli tietokoneelle päästäkseen suunnistettava joko läheiseen kirjastoon, kouluun, töihin tai vaikkapa parhaalle kaverille, jonka perheellä oli ollut varaa hankkia nettiliittymä kotiin. Ajat ovat muuttuneet tuosta muutamien vuosien takaisesta huomattavasti. Nykyään internet ja kodin laajakaista ovat lähestulkoon pakollisia hankintoja joka kotiin siinä missä jokaisen perheenjäsenen henkilökohtainen mobiililaajakaistakin. Suurin osa tämän sivun artikkeleista kertoo juurikin näistä mobiililaajakaistoista, mutta tämän artikkelin tarkoituksena on esitellä tarkemmin kotiin hankittavia nettiliittymiä ja niiden kiistattomia etuja.

Vaikka puhelimet ja muut mobiililaitteet kasvattavatkin jatkuvasti suosiotaan, ei tietokoneiden ja muiden kodin laitteiden merkitystä ihmisten elämässä sovi vähätellä ollenkaan. Nykyään on tosin saatavilla myös hybridilaajakaistoja, jotka yhdistävät kaikkien tarpeet yhdeksi hybridiliittymäksi. Hybridiliittymä nimittäin sisältää niin kodin laajakaistan kuin jokaisen tarvitseman mobiililaajakaistan, ja yhdistää nämä yhdeksi helpoksi kokonaisuudeksi. Tällainen kodin laajakaista on nopea, kätevä ja helppo paketti ja sen kokeilemista todellakin kannattaa harkita.

Miksi on tärkeää hankkia nettiliittymä kotiin?

Jokaisella on nykypäivänä oikeus päästä internetiin ja saada nettiliittymä kotiin. Asuit sitten yksin, puolison tai suurperheen kanssa, on kodin laajakaistalle aina käyttöä. Moni tykkää esimerkiksi katsoa elokuvia suoratoistopalveluista, kuunnella musiikkia musiikkipalveluista ja esimerkiksi selata sosiaalisen median sivuja laitteillaan. Lapset puolestaan pelaavat usein ruutuajallaan erilaisia tietokonepelejä.

Millainen laajakaista kotiin kannattaisi tilata?

Laajakaistan koko ja tyyppi riippuu juurikin siitä, millaisessa taloudessa asut ja millaisia tarpeita perheelläsi on internetiä koskien. Esimerkiksi M- ja L-kokoiset laajakaistat sopivat hyvin useamman hengen talouksille, sillä niiden avulla kevyt nettisurffailu onnistuu hyvin useammallakin laitteella samanaikaisesti. Nyrkkisääntö on se, että mitä enemmän nettiä käytetään, sitä nopeampi laajakaista kannattaa valita. Pienimmät laajakaistat sopivat yleensä hyvin vaikkapa yhden henkilön kevyeen somekäyttöön ja musiikin kuunteluun, kun taas kaikkein suurimmat saatavilla olevat laajakaistapaketit auttavat sinua pyörittämään esimerkiksi 8K-videota moitteetta ja käyttämään internetiäsi salamannopeasti. Loppujen lopuksi se, mihin laajakaistaliittymään lopulta päädyt on täysin sinusta itsestäsi kiinni.

Millaisen laajakaistan voit saada kotiisi?

Vaikka Suomi on pieni maa, on suuria alueellisia eroja etenkin siinä, mitä tulee kotiin hankittaviin nettiliittymiin. Fakta on nimittäin se, että kaikenlaiset laajakaistat eivät ole kaikilla alueilla saatavilla. Se, millaisia laajakaistaliittymiä kotiisi voidaan tilata riippuu siitä, missä osoitteessa ja millaisessa talossa tai taloyhtiössä asut, sillä kotisi käyttämä laajakaistatekniikka riippuu juurikin näistä tekijöistä. Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä jonkinmoinen laajakaista on aina saatavilla riippumatta siitä, missä päin Suomea asut.

Nettiliittymän jakaminen kodin laitteille

Sen jälkeen kun olet valinnut kotiisi sopivan nettiliittymän, on sinulla vielä yksi hankita tehtävänäsi, nimittäin modeemi. Modeemi on portaali, jonka kautta saat laajakaistasi jaettua juuri sinun kotiisi ja jonka avulla saat kotisi laitteet yhdistettyä laajakaistaasi. Jos kotoasi löytyy jo modeemi, ei uuden ostaminen ole välttämättömyys, joskin modeemin päivittäminen silloin tällöin kannattaa, ihan kuten muidenkin laitteiden kohdalla. Kuten muutkin laitteet, myös modeemit ja niiden ominaisuudet kehittyvät jatkuvasti, eikä uusien liittymien toimimista ikivanhoilla modeemeilla aina voida taata. Myös uudenlaisten modeemien turvallisuusluokka ja laatu on vertaansa vailla. Nykyään laitteet saadaan yleensä käytännössä yhdistettyä modeemiin wifin, eli langattoman yhteyden, avulla. Ei enää pitkin poikin kotia meneviä sotkuisia johtoja! Kun ostamasi laajakaista on asetettu kotiisi, on ostamasi netti heti käyttövalmiina perheesi nettisurffailuun. Tästä se hauskanpito voi alkaa!

Usein kysytyt kysymykset nettiliittymistä

Nykypäivänä monet haluavat myös mökilleen toimivan nettiliittymän. Koska mökille kuitenkin oleillaan yleensä vain pieni osa vuodesta, kannattaa mökille hankkia käytön mukaan maksettava nettiliittymä – joka yleensä tulee halvemmaksi kuin kuukausimaksullinen liittymä. Jos mökillä nettiä ei käytetä ohjelmien ja videoiden katsomiseen, kuukausimaksullisista liittymistä suosittelemme Moi Mobiilin 6€:n liittymää. Voit lukea liittymästä lisää tästä.

Nettiliittymiä myydään tällä hetkellä käytännössä kolmella eri tekniikalla, 3G, 4G ja 5G liittyminä. Todellisuudessa näidenkin tekniikoiden sisällä on eri nopeuksisia ja eri taajuuksilla toimivia yhteyksiä. Vuonna 2020 suosittelemme kuitenkin keskivertokäyttäjälle aina 4G liittymää. 4G liittymät ovat nopeudeltaan huomattavasti parempia kuin 3G liittymät, eikä 4G liittymien taajuudet ole yhtä ruuhkautuneita kuin 3G taajuudet. 5G liittymiä emme vielä suosittele tavan käyttäjille niiden korkean hinnan ja hyvin pienien toiminta-alueiden takia.

Nykyään lähes kaikki puhelinliittymät sisältävät jonkinlaiset nettipaketin, eli ne ovat siis nettiliittymiä. Nettiliittymä voi tarkoittaa myös puhelimeen tai mokkulaan otettua liittymää joka sisältää ainoastaan nettipaketin, jolloin puhelut ja viestit yleensä maksetaan käytön mukaan. Teknisesti nettiliittymä ja ”normaali” -puhelinliittymä eivät enää nykypäivänä eroa toisistaan juurikaan.

Nykyään iso osa nettiliittymistä myydään rajattomalla datalla. Keskimääräinen suomalainen käyttää kuitenkin dataa korkeintaan muutaman gigatavun kuussa. Jos et kuluta puhelimella paljon mediaa, kuten Netflixiä tai YouTubea, todennäköisesti sinulle riittää datakatollinen puhelinliittymä, esimerkiksi Moi Mobiilin 6€:n liittymä.

Load More