Halvin nettiliittymä vertailut ja tarjoukset

Pikalinkit: Nettiliittymien vertailuNettiliittymän ominaisuudetNettiliittymä ja sen kilpailuttaminenNettiliittymä ulkomaillaHalvin nettiliittymä 2019
Nykyään lähes kaikki puhelimen palvelut toimivat internetin kautta. Halvin nettiliittymä listauksesta löydät liittymät, joissa et maksa puhe-paketeista tai muista lisäominaisuuksista. Halpa nettiliittymä sopii täydellisesti henkilölle, joka käyttävät puhelinta netti painotteisesti ja hoitaa viestittelynsä esimerkiksi Whatsappin tai jonkin muun sovelluksen kautta. Vielä muutama vuosi sitten “halpa nettiliittymä” kuulosti mahdottomalta, mutta viimeisten vuosien aikana nettiliittymien hinnat ovat tulleet reilusti alaspäin ja samaan aikaan internet teknologiat ovat kehittyneet ja kuuluvuusalueet kasvaneet. Esimerkiksi DNA:lta saa rajattomalla netillä varustetun liittymän alle 14 eurolla kuukaudessa. Nykypäivänä nettiliittymät ovat lähes aina rajattomia, mutta kannattaa tarkistaa asia vielä liittymää ostaessa. Tälle sivulle listatuissa liittymissä on aina varmasti rajaton netti ja halvin mahdollinen hinta, jotta pettymyksiä ja piilokuluja ei pääse syntymään.

Moi Mobiili 6€ liittyma

Moi Mobiili 6€ liittyma

Hinta 6€/kk. Sisältää 4Gt/kk 4G dataa (riittää useimmalle suomalaiselle). Ei määräaikaisuutta. Ei avausmaksua.
DNA Nopea 4G Jämpti

DNA Nopea 4G Jämpti

Hinta 25,90€/kk + avausmaksu 3,90€. Ei määräaikaa. 4G netti rajattomalla datalla.

moi mobiili halvin nettiliittymä

Vertaa ja kilpailuta nettiliittymä – säästöt jopa satasia

Puhelinliittymien hinnat muuttuvat jatkuvasti, ja puhelinmyyjien myynti yrityksistä ei tavan tallaaja saa mitään selvää. Sivuiltamme löydät ajantasaisen tiedon halvimmista nettiliittymistä ja sinulle sopivimmista puhelinliittymistä tai paketeista. Hyvin tehty kilpailutus tiputtaa perheen puhelinlaskua monesti jopa sadoilla euroilla vuodessa. Säästöä syntyy sekä hyvien tarjouksien, että oikeasti käyttäjälle sopivien liittymien ansioista.

Kun vertailet puhelinliittymien hintoja ja ominaisuuksia, kannattaa ensin hetki miettiä millaista liittymää sinä tai muut perheenjäsenet tarvitsevat. Jokaisella puhelimen käyttäjällä on erilaiset tarpeet omalle puhelinliittymälleen.

1.

Halvin rajaton nettiliittymä

Hinta koostuu 4G-simmin perushinnasta 6€/kk + rajattomasta datapaketista 12€/kk. Yhteensä 18€/kk. Ei määräaikaisuutta. Ei avausmaksua.

2.

Erinomainen hinta-laatusuhde

Hinta 29,90€/kk + avausmaksu 4,90€. Ei määräaikaisuutta.

3.

300 Mbit/s 4G netti rajattomalla datalla

Hinta 31,90€/kk + avausmaksu 3,90€. Ei määräaikaa.

4.

DNA:n suosituin liittymä

Hinta 28,90€/kk + avausmaksu 3,90€. Tarjous voimassa ensimmäiset 12kk. Ei määräaikaisuutta.

Ensimmäisen puhelimen saava lapsi vielä harjoittelee puhelimen käyttöä, eikä tarvitse kaikkia niitä ominaisuuksia, joita esimerkiksi perheen teini tarvitsee. Nuori taas tuskin puhuu puhelimessa niin paljon kuin käyttää esimerkiksi Whatsappia tai muita sosiaalisen median sovelluksia, jolloin halvin nettiliittymä kuitenkin ilman datakattoa voisi olla paras vaihtoehto hänelle. Jos sinulla puhelin on lähinnä soittamiseen ei silloin netillä ole niin suurta merkitystä.

Riittääkö liittymään esimerkiksi pelkkä mobiililaajakaista, vai pitääkö siitä löytyä myös puhe- ja tekstiviestipaketti vai olisiko prepaid- liittymä kenties sinua varten? Monet käyttäjät maksavat puhelinliittymä laskuissa suuriakin summia ylimääräistä ominaisuuksista, joita he eivät todellisuudessa edes käytä. Tällä sivulla pääset vertaamaan juuri sinulle sopivia nettiliittymiä oli se sitten halvin nettiliittymä tai hieman kattavampi vaihtoehto. Jos kaipaat vielä enemmän säästöä liittymää vaihtamalla, suuntaa esimerkiksi halvin liittymä -vertailusivulle!

Nettiliittymä ja sen ominaisuudet

Nettiliittymä eriteltiin vielä muutama vuosi sitten tavallisista puhelinliittymistä, sillä internetti puhelimissa ei ollut niin yleistä. Nykypäivänä netin käyttö puhelimella on kasvanut räjähdysmäisesti ja käytännössä jokaisesta puhelinliittymästä löytyy mahdollisuus käyttää nettiä halvalla. Nettiliittymä on siis yleistynyt valtavasti, eikä sitä enää juurikaan erotella tavan puhelinliittymästä. Nettiliittymien erot syntyvät nykypäivänä pääasiassa datapaketin rajallisuudesta tai rajattomuudesta, sekä internetyhteyden nopeudesta. Nykyään nettiliittymiä myydään sekä 3G että 4G ominaisuuksilla. Käytännössä näiden merkittävin ero on se, että 3G yltää maksimissaan noin 20 megabitin sekuntinopeuksiin, kun taas 4G yhteydellä on teoreettisesti mahdollista saada jopa satojen megabittien nopeuksia, maksimissaan noin 300 megabittiä sekunnissa. Todellisuudessa näistä nopeuksista kuitenkin jäädään jonkun verran, mutta kaupunkien keskusta-alueilla 4G yhteydellä voidaan yltää jopa yli 100 megabitin nopeuksiin. Tosielämän käytössä nettiliittymä 3G yhteydellä riittää kaikkeen peruskäyttöön, mutta enemmän mediaa kuluttavilla (esim. YouTube, NetFlix) 4G nettiliittymä voi nostaa netinkäyttökokemusta huomattavasti.

Moi Mobiilin 6€ 4G liittymä >

Nettiliittymät jaotellaan nykyään 3G ja 4G ominaisuuksien lisäksi niiden datapakettien kokojen mukaan. Pääasiassa nykypäivänä saatavilla on rajaton nettiliittymä, datakatollinen nettiliittymä, tai nettiliittymä jonka nopeutta rajoitetaan datakaton saavuttamisen jälkeen. Nettiliittymien kuuluvuuteen vaikuttaa paljon myös se, minkä operaattorin verkossa ne toimivat. Listaamistamme liittymistä Elisa ja DNA toimivat omissa kattavissa verkoissaan, mutta MOI mobiili nettiliittymät toimivat DNA:n verkossa. Tämä tarkoittaa käytännössä asiakkaan näkökulmasta ainoastaan sitä, että jos asiakkaan netti toimii DNA:n verkossa, se toimii myös Moi nettiliittymässä.

Kuinka kilpailutat nettiliittymän ja valitset parhaan?

Jos sinulle ei vielä ole tullut sivustollamme selväksi, missä asiassa pyrimme sinua auttamaan, niin sehän on tietenkin puhelinliittymien kilpailutus. Tällä sivulla pyrimme tarjoamaan ajantasaisen tiedon eri nettiliittymien hinnoista, jotta niiden kilpailuttaminen olisi sinulle mahdollisimman helppoa. Sivun alkuosan liittymät tarjoavat tällä hetkellä kovinta hinta-laatusuhdetta nettiliittymät -kategoriassa, eikä niitä käyttäessä joudu maksamaan turhasta tai pettymään palvelun laatuun. Nykypäivänä operaattoreiden välinen kilpailu käy niin kuumana, että suurin osa liittymien hinnoista on ajettu niin alas, kuin se järkevällä katteella on mahdollista, joten hinnan sijaan suurin ero nettliittymien välille syntyykin liittymien ominaisuuksista. Jotkut liittymät tarjoavat esimerkiksi rajatonta 4g dataa, mutta toiset taas pyrkivät tiputtamaan nettipakettien hintoja rajatuilla datapaketeilla. Pääasiallisesti (ainakin halvinliittyman tuotannon näkökulmasta) esimerkiksi Moi mobiilin 4 gigatavun kuukausipaketilla pärjää oikein hyvin, kun malttaa käyttää esimerkiksi kotona ja töissä wifi verkkoa esimerkiksi isompien videoiden striimaamiseen. Tämän hetken parhaat nettiliittymät löydät klikkaamalla tästä!

Nettiliittymät saattavat hämätä monimutkaisuudellaan, on 3g:tä, 4g:tä, jotkut operaattorit puhuvat jo 5G nettiliittymistä, kuinka tavan tallaaja oikein ymmärtää mitä kaikkea nettiliittymät tarjoavat ja mitä juuri itse tarvitsee? Nettiliittymää valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota kahteen asiaan, datan määrään ja internetyhteyden nopeuteen. Monelle nopein valinta tuntuu nykyään olevan rajaton 4G nettiliittymä yleensä 100mb nopeudella, harva kuitenkaan pysähtyy miettimään että tarvitseeko nettiliittymän tarjota rajatonta dataa tai valtavia nopeuksia. Me halvinliittymat.comilla olemme tulleet lopputulokseen että rajaton datapaketti ei välttämättä olekkaan pakollinen, koska lähes jokaisesta kodista löytyy nopea wifi yhteys ja nykyään varsinkin keskusta-alueella avoimia wifi pisteitä löytyy lähes joka paikasta, omaa nettiliittymän dataa voi siis säästää erittäin helposti hyödyntämällä muita yhteyspisteitä. Toisaalta internetyhteyden nopeudella alkaa olla entistä suurempi merkitys, sillä jopa vähän surffailevallahidas nettiyhteys saattaa alkaa ”tökkimään”. Kannattaa siis miettiä omalle kohdalle riittäisikö nopea 4G liittymä rajatulla datapaketilla, esimerkiksi Moi mobiilin 6€ liittymää kannattaa harkita.

Nettiliittymä ulkomaille

Monella nettiliittymän käyttäjä stressaa edelleen datankäyttöään ulkomailla, vaikka tosiasiassa lainsäädännöt ovat muuttuneet viimeaikoina huomattavasti, ja ulkomailla pääsee nykyään käyttämään nettiliittymää jopa samalla hinnalla kuin Suomessa. Tällä hetkellä käytännössä kaikki suomalaiset operaattorit tarjoavat nettiliittymä -paketteihinsa ainakin jonkun verran EU-dataa ja esimerkiksi Telialla Scandinaviassa ja Baltiassa surfaaminen tapahtuu samalla hinnalla kuin Suomessa. Jos siis olet Telian asiakas, voit esimerkiksi Virossa käyttää nettiä huoletta, samaan hintaan kuin Suomessa. Myös muilta operaattoreilta löytyy vastaavia palveluita, ja nettiliittymistä löytyy keskimäärin 4-10GB datapakettiin kuuluvaa ”EU-dataa”, joka on siis saman hintaista kuin Suomessa surffatessa. Jos olet kuitenkin lähdössä matkalle EU -alueen ulkopuolelle, kannattaa monessa tilanteessa hankkia esimerkiksi prepaid liittymä itse kohdemaasta. Näin välttyy ikäviltä lisäkuluilta, mutta pääsee kuitenkin surffaamaan netissä tarvittaessa. Monesti normaalit puhelut ja viestit hoituvat kuitenkin suomalaisellakin liittymällä helposti ja suhteellisen halvalla. Jos olet epävarma oman nettiliittymän ulkomaankäytöstä, kannattaa aina kysyä operaattorin asiakaspalvelusta, tarkistaa oman liittymän tiedot tai vaihtaa liittymä sellaiseen joka sisältää dataa myös ulkomaille.

Halvin nettiliittymä vuonna 2019

Vuonna 2019 olemme nähneet erikoista muutosta nettiliittymien hinnoissa ja tarjonnassa. Moi mobiili on onnistunut 6€ nettiliittymähinnallaan keikauttamaan myös muiden operaattoreiden nettiliittymähintoja alaspäin. Tällä hetkellä Dna ja Elisa tarjoavat Moi mobiilin lisäksi halpoja nettiliittymiä. Nettiliittymissä nähtiin vuonna 2016-2017 kausi, jolloin nettiliittymiä myytiin pääasiassa rajattomana. Tämä on tietysti hyvä asia, sillä harvassa maassa maailmassa mobiilinettiä myydään rajattomana, kuitenkin hintatietoiselle asiakkaalle suuri säästö datarajatussa liittymässä saattaa olla hyvä valinta. Jos oma datankäyttö rajoittuu mobiiliverkossa pääasiassa esimerkiksi Facebookin selaamiseen, uutisten lukemiseen ja WhatsApp yms. viestien lähettämiseen, kannattaa harkita halpaa liittymää, kuten Moi Mobiilin 6€ liittymää. 4 gigatavua dataa riittää helposti tällaiseen käyttöön, jos isompien videoiden yms. katsomiseen käyttää wifi verkkoja. Nykyisissä puhelimissa ja sovelluksissa on myös paljon datansäästö ominaisuuksia, sillä suurelle osalle internetin käyttäjistä maailmassa datan säästäminen on välttämätöntä. Voit lukea Moi Mobiili sivultamme kokemuksia mihin 4 gigatavua 4g dataa kuussa riittää. Vaikka me sivuston ylläpitäjät olemmekin rankkoja nettiliittymien käyttäjiä, on omassa käytössämme tuo Moi Mobiilin liittymä riittänyt hyvin, ja säästöä on tullut jo satojen eurojen edestä, verrattuna aikaisempiin yli 20€ kuussa maksaviin liittymiin.

Tutustu halvimpaan nettiliittymään >