Mikä on laitenetti?

Laitenetti on erityinen mobiilidatayhteys, joka on suunniteltu laitteille, jotka tarvitsevat jatkuvan ja luotettavan internet-yhteyden. Toisin kuin tavalliset matkapuhelinliittymät, laitenetti on optimoitu pienille datamäärille ja pitkille yhteyksien ylläpitotunneille. Tällaisia laitteita voivat olla esimerkiksi älymittarit, valvontakamerat, riistakamerat tai etäohjattavat laitteet. Laitenetit ovat käytännössä markkinoiden halvimmat liittymät.

Moi Laitenetti

Moi Laitenetti

Moi laitenetti hinta alkaen 4€/kk
DNA Laitenetti

DNA Laitenetti

DNA Laitenetti alkaen 3,90€/kk

Laitenetti etäohjattaviin laitteisiin

Etäohjattavat laitteet, kuten kodin älylaitteet, turvajärjestelmät tai maatalouden automaatiolaitteet, tarvitsevat jatkuvan ja luotettavan liittymän toimiakseen tehokkaasti.

Lähetysnopeus laitenetissä on yleensä kovin pieni. Laitenetin avulla voit muodostaa etäohjattaviin laitteisiin etäohjauksen ja -seurannan helposti, missä ja milloin tahansa.

Tämä liittymä mahdollistaa esimerkiksi kodin lämmityksen tai valaistuksen säätämisen etänä tai maatilan kastelujärjestelmän ohjauksen reaaliaikaisesti.

Laitenetti eri toimialoilla

Teollisuus

Laitenetti toimii kätevästi teollisuuslaitteiden etäohjaukseen ja -hallintaan, mikä parantaa tuotannon tehokkuutta ja turvallisuutta.

Maatalous

Älykkäät maatalouslaitteet, kuten kastelujärjestelmät, voivat hyödyntää laitenettiä optimaalisen sadon saavuttamiseksi. Laitenettiä voit käyttää muun muassa myös, eläinten tutkapannoissa, esimerkiksi porojen seurantaan.

Koti

Älykodin laitteet, kuten valaistus, lämmitys ja turvajärjestelmät, voivat käyttää laitenettiä kommunikoidakseen keskenään ja omistajansa kanssa.

Laitenetti liittymät

Moi Laitenetti

Moi Laitenetti

Moi laitenetti hinta alkaen 4€/kk
DNA Laitenetti

DNA Laitenetti

DNA Laitenetti alkaen 3,90€/kk

DNA logo

DNA Laitenetti

DNA on yksi Suomen johtavista teleoperaattoreista, ja se tarjoaa laitenetti-palveluita erityisesti yrityksille ja teollisuudelle.

DNA:n laitenetti on suunniteltu erityisesti IoT (Internet of Things) -laitteille, ja se tarjoaa luotettavan ja laajalle ulottuvan 4G-verkkoon kattavuuden. DNA:n laitenetti on myös skaalautuva, mikä tarkoittaa, että se voi palvella niin pieniä yrityksiä kuin suuria teollisuuslaitoksia.

Moi logo

Moi Laitenetti

Moi Mobiili on tunnettu edullisista ja joustavista sim puhelinliittymistään, mutta se tarjoaa myös laitenetti-palveluita. Moin laitenetin avulla erityisesti kuluttajien elämä helpottuu, jotka tarvitsevat yhteyden esimerkiksi riistakameraan, lemmikkien seurantalaitteisiin tai muihin älylaitteisiin.

Moin tarjoama edullinen kuukausihinta 5 Mbit/s liittymälle ja helppo käyttöönotto tekevät siitä houkuttelevan liittymän monille suomalaisille.

elisa laitenetti logo

Elisa Laitenetti

Elisa on toinen Suomen suurimmista teleoperaattoreista, ja se on tunnettu laadukkaista palveluistaan. Elisa Laitenetti on suunniteltu erityisesti yrityksille, jotka tarvitsevat luotettavaa ja nopeaa yhteyttä laitteisiinsa.

Elisa tarjoaa useita eri laitenetti-paketteja, jotka on räätälöity eri käyttötarkoituksiin. Lisäksi Elisa tarjoaa myös asiantuntijapalveluita laitenetin käyttöönottoon ja hallintaan.

telia laitenetti logo

Telia laitenetti

Telia on kansainvälinen teleoperaattori, jolla on vahva asema Suomen verkkoon markkinoilla. Telia Laitenetin avulla on myös tehty erityisesti yrityksille ja julkishallinnolle, ja se tarjoaa erittäin luotettavan ja turvallisen toimivuuden.

Telia panostaa erityisesti esimerkiksi laitenetin turvallisuuteen ja tarjoaa asiakkailleen erilaisia turvallisuusratkaisuja, kuten salattuja yhteyksiä ja palomuureja.

Kuva Laitenettiä käyttävästä riistakamerasta puussa.

Laitenetin saa hankittua kätevästi vaikkapa riistakameraan.

Laitenettien nopeudet Mbit s

Paras laitenetti liittymä sisältää sopivan nopeuden datan siirtoon. Laitenettien nopeudet voivat vaihdella suuresti riippuen tarpeesta:

  • Pienet datamäärät: Esimerkiksi sensorit tai mittarit, jotka lähettävät vain pienen määrän dataa harvoin, eivät tarvitse suurta nopeutta. Tällaisille laitteille voi riittää yhteys, joka on alle 1 Mbit/s.
  • Keskisuuret datamäärät: Laitteet, kuten älytermostaatit tai älyvalaistus, voivat tarvita laitenetin, joka toimii nopeuksilla 1-5 Mbit/s välillä. Joskus jopa 10 Mbit/s on tarpeellinen. Riistakameraan 5 Mbit/s liittymä on useimmiten riittävä.
  • Suuret datamäärät: Valvontakamera, joka lähettää videokuvaa reaaliajassa, tai teollisuuslaitteet, jotka siirtävät suuria datamääriä, voivat tarvita yhteyksiä, jotka ovat yli 10 Mbit/s.

 

Miksi laitenetti on tärkeä?

  • Pieni virrankulutus: Monet IoT-laitteet toimivat paristoilla ja tarvitsevat yhteyttä, joka ei kuluta paljon virtaa. Laitenetti liittymä on tehty juuri tällaisiin laitteisiin, mahdollistaen pitkän käyttöiän ilman jatkuvaa lataamista.
  • Luotettavuus: Laitenetti tarjoaa jatkuvan ja luotettavan toimivuuden, minkä avulla esimerkiksi välttämättömissä turvajärjestelmissä tai terveydenhuollon laitteiden käytössä.
  • Kustannustehokkuus: Koska laitenetin lähetysnopeus on tehty pienille datamäärille, se on usein edullisempi kuin perinteiset mobiilidatapaketit.

 

Laitenetti yhteenveto

Olipa kyseessä sitten yrityksen teollisuuslaitteet, kotitalouden älylaitteet tai harrastajan riistakameraan, laitenetti mahdollistaa laitteiden tehokkaan ja luotettavan toiminnan.

Suomen johtavat teleoperaattorit tarjoavat erilaisia laitenetti-palveluita, jotka on tehty eri käyttötarkoituksiin, ja ne tarjoavat ratkaisuja niin yksittäisille kuluttajille kuin suurille yrityksille.

Voit katsoa tältä sivulta itsellesi sopivan operaattorin. Pääset suoraan sivuiltamme operaattorin sivuille.

 

Usein kysytyimmät kysymykset laitenetistä

 

Mikä ero on laitenetin ja tavallisen mobiilidatan välillä?

Laitenetti on erityisesti suunniteltu laitteille, jotka lähettävät ja vastaanottavat tietoa automaattisesti ja säännöllisesti, kuten älymittarit ja valvontakamerat. Tavallinen mobiilidata on suunniteltu ihmisten käyttöön esimerkiksi selailuun, viestittelyyn ja videoiden katseluun.

Voinko käyttää laitenettiä ulkomailla?

Kyllä, useimmat laitenetti-palveluntarjoajat tarjoavat roaming-palveluita, joiden avulla laitteet voivat lähettää ja vastaanottaa tietoa myös ulkomailla.

Mikä laitenetti riistakameraan?

Riistakamera vaatii , esimerkiksi 5 Mbit/s sopii hyvin ja sen avulla saa riittävän liittymän riistakameraan metsässä tai riistapellolla liikkuvien eläinten seurantaan.