Telia Dot haastaa perinteiset puhelinliittymät

”Liittymien aika on ohi, Dot on täällä”. Näin kuuluu Telian uuden Dot ”puhelinliittymän” slogan. Moni on varmasti kuullut kyseisen mainoslauseen viimeaikoina televisiossa, tai mahdollisesti nähnyt mainoksissa, mutta harva kuitenkaan tietää mikä Dot on, ja mihin se pyrkii. Lue lisää Teliasta ja sen liittymistä.

Telia Dot liittymän ydinideana on maksaa vain sen mukaan, mitä liittymää käyttää. Kyseessä ei kuitenkaan ole prepaid liittymä, sillä käytöstä maksetaan jälkikäteen. Puhelinliittymä otetaan käyttöön ja sitä tarkastellaan mobiilisovelluksen kautta, joka kertoo paljonko kuukauden odotettavissa oleva puhelinlasku on. Laskutuksen seurannan lisäksi Dot seuraa myös muuta puhelimen käyttöä, esimerkiksi pyrkii helpottamaan puhelimen turhaa vilkuilua tai näytön tuijottamista iltamyöhään.

Telia Dot:n hyvät puolet

Telia Dot on uusi ”innovaatio” puhelinliittymien saralla. Sovellus toimii suhteellisen hyvin, ja laskutus on selkeää. Me Halvinliittyma.com:ssa puhumme sen puolesta, ettei käyttäjä maksaisi kuukausilaskussaan turhasta, ja Telia Dot:n kohdalla tämä on totta, sillä käyttäjä todellakin maksaa vain siitä mitä käyttää. Jos käyttösi on kevyttä, maksat vähän, jos käytät runsaammin, kasvaa puhelinlaskusikin. Selkeän hinnoittelun lisäksi Dot liittymän hankkiminen on helppoa. Liittymän ostaminen tapahtuu suoraan puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta, joten sinun ei tarvitse olla yhteydessä operaattoreiden asiakaspalveluihin tai seisoa jonossa liikkeen edessä. Halutessasi saat siirrettyä tottakai myös nykyisen numerosi Dot liittymään.

Miksi kuitenkin jättää Dot hankkimatta?

Vaikka kyseessä onkin ”innovatiivinen” puhelinliittymä, ei Telia Dot juurikaan vakuuta erilaisuudellaan. Esimerkiksi Moi Mobiili on tarjonnut jo muutaman vuoden ajan puhelinsovellusta josta voi reaaliajassa seurata kaikkea liittymän käyttöä, jopa koko perheen liittymien osalta. Telia Dot on myöskin hinnaltaan hieman kalliimpi, varsinkin enemmän puhelinta käyttävälle. Mielestämme puhelinsovellus on enemmänkin haittana, kuin hyötynä ja ”Digiarki haltuun” ominaisuudet jotka esimerkiksi rajoittavat puhelimen käyttöä ovat mielestämme melko turhia. Vastaavaan käyttöön tehtyjä sovelluksia löytyy sovelluskaupoista valtavasti, ilman että tarvitsee hankkia Telian Dot liittymää. Suosittelemmekin lukijoillemme edelleen valitsemaan esimerkiksi edullisen nettiliittymän, ja arki tulee olemaan huomattavasti halvempaa ja todennäköisesti helpompaa kuin Telia Dot’n kanssa. Seuraamme kuitenkin sovelluksen kehittymistä ja mahdollisten kilpailijoiden saapumista markkinoille aktiivisesti, ja kerromme mietteitämme Dot’sta jatkossakin!

Aiheeseen liittyvät uutiset